"דירה להשכיר" קוראת לחברות מחו"ל להציע מודלים לדיור בליסיניג
החברה פרסמה בקשה לקבלת מידע בנוגע לבנייה בשיטות מתקדמות ובחינת מימושו של מודל השכירות; בשלב ראשון מתוכנן פיילוט של כ-1,000 יחידות דיור
חברת דירה להשכיר פנתה במסגרת אתר החברה לקבלת מידע (RFI) לחברות מהארץ ומחו"ל בנוגע לבנייה בשיטות בנייה מתקדמות ובחינת מימושו של מודל השכירות שהיא מתכננת לבנות בדרך של ליסיניג (שכירות רוכשת).
הפנייה גם לגופים בחו"ל הוא הליך חדש שנעשה במטרה ללמוד על שיטות בנייה מתקדמות שיאפשרו את קיצור משך הבנייה ויוזילו עלויות ובהמשך יאפשרו את הוזלת גובה התשלומים של משתמשי הקצה – השוכרים/רוכשים. חברת דירה להשכיר פרסמה את הפנייה באתר החברה בעברית ובאנגלית וכן מתכננת לפרסם את הבקשה בעיתונות המקומית והזרה. הסיבה לפניה לחו"ל ולא רק לקבלנים המקומיים נובעת, לפי עוזי לוי מנכ"ל דירה להשכיר, מהשמרנות של הענף בישראל.
בשלב ראשון מדובר על פיילוט של כ-1,000 יחידות דיור בשני מתחמים שונים אשר טרם נקבעו במדויק, אחד שימוקם בלב אזורי הביקוש והשני בפריפריה הקרובה. אך בהמשך מדובר על הקמתן של שכונות מגורים בהיקף של כ-10 אלף יחידות דיור. קבלת ההצעות נקבעה עד לחודש דצמבר ובהמשך, לאחר שבחברה ילמדו את המשמעות של כל הצעה והצעה, צפוי להתפרסם מכרז. בשלב זה אין הערכה לגבי מועד פרסומו.
בדירה להשכיר הבהירו היום כי לא מדובר בתחליף לדיור להשכרה, אלא בתמהיל נוסף שמתאים לזוגות שמבקשים לרכוש דירה ומוכנים להתחייב לטווח ארוך. מודלים דומים קיימים בארה"ב, קנדה ואנגליה, אך בארץ טרם הוחלט על המתווה.
ניסים בובליל נשיא התאחדות בוני הארץ, אמר ל"כלכליסט" על הנסיון לייבא חברות בנייה מחו"ל לטובת פרויקט הדיור בליסיניג: "מקבלי ההחלטות לא מבינים שהפתרונות נמצאים מתחת לפנס כאן בארץ. יש כמות אדירה של קבלנים בארץ שבונים כיום 42 אלף יח"ד לשנה, הבעיה העיקרית היא הנושא של העובדים הזרים שהמדינה לא פותרת ולכן הם מחפשים לעקוף זאת על ידי הבאת חברות זרות ובסוף הם יקבלו מחירים זהים ברמה נמוכה יותר. בניה קלה למשל כרוכה בהורדת התקנים. האם חברה זרה תוכל להוציא היתר בניה יותר מהר מקבלן ישראלי ולהתנהל מול רשות מקרקעי ישראל? איפה היתרון שלהם. מבחינת תפוקות בבניינים גבוהים אנחנו ברמה הטכנולוגית הגבוהה בעולם, זו עובדה. גם ביחס לענפי בניה אחרים בעולם אנחנו מעל הממוצע, להגיד דברים זה בסדר אבל אלה לא העובדות, אני מכיר שיטות בניה ואנחנו משתמשים במגדלים בשיטות בניה מתקדמות בעולם. לגבי הבניה הנמוכה יש בעיה כי הרגלוציה לא מאפשרת לנו להגדיל את התיעוש בבניה הזו. עליית המחירים נובעת מכך שהמדינה שולטת בקרקעות ואם הם יאפשרו להוזיל את הקרקע ויביאו עובדים נוכל להתחרות גם בקצב הבניה וגם במחירים".