יזמי פינוי־בינוי יסייעו לדיירים לשלם דמי ניהול
עיריית רמת גן תתחיל לחייב קבלנים לבנות דירה או שטח מסחר שיירשמו על שם הדיירים, ודמי השכירות שיתקבלו מהם ישמשו לתחזוקת הבניין
עיריית רמת גן תתחיל לחייב יזמי פינוי־בינוי לבנות דירות או שטחי מסחר שיירשמו על שם כלל הדיירים בבניין החדש, ואשר דמי השכירות מהם ישמשו לתחזוקה השוטפת של הבניין, כך נודע ל"כלכליסט". היוזמה הזו כבר נמצאת על השולחן זה זמן מה, אולם היא עומדת להתממש במיזם פינוי־בינוי בעיר ברחובות אבא הלל 46, 48 והדקלים 15, 17. מטרת המהלך היא לסייע לתושבים משכבות חלשות שבניינם נהרס לצורך בניית מגדל מגורים ‑ להמשיך ולהתגורר בשכונה, אף שבבניין החדש דמי ועד הבית עשויים להמריא לפי עשרה ויותר מדמי הוועד בבניין הישן.
- קבינט הדיור ידון בהגדלת היצע הדירות
- הרצליה: הוועדה המקומית אישרה תוכנית פינוי בינוי ראשונה בעיר
- תושבי רחוב שלם ברמת גן הצליחו לקדם תוכנית פינוי־בינוי ללא יזם
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה רמת גן המליצה לוועדה המחוזית להפקיד את התוכנית להריסת שלושה בנייני מגורים ברחובות אבא הלל והדקלים, ולאשר בניית מגדל בן 23 קומות, ובו 120 דירות שייבנו על קומת מסחר. במסגרת הדיונים על הפרויקט המליצה הוועדה לבחון הוספת יחידות דיור או שטח מסחרי מינימלי שהיקפיהם ייבחנו על ידי יועץ כלכלי והם יירשמו על שם כל בעלי הדירות בבניין כדי שדמי השכירות שייגבו על שימוש בשטחים הללו ישמשו לתשלום דמי הניהול של הבניין. בוועדה אמרו כי הצעד שהוצע על ידי יו"ר הוועדה המקומית נועד לאפשר המשך מגורים בבניין זה על ידי בעלי הדירות אשר יהרסו וייבנו מחדש מתוך ידיעה שלא תמיד ידם של בעלי הדירות משגת את דמי הניהול הגבוהים של תחזוקת בניין רב קומות.
"המטרה שלנו היא למנוע מתושבים לשלם 1,000 שקל לחודש לדמי ניהול של המגדל, כאשר היום הם משלמים 100 שקל לחודש. אנחנו רוצים שימשיכו להתגורר בשכונה שלהם ולא יידחקו החוצה. מטרה נוספת היא למנוע מצב שבו המגדל ייהפך לסלמס, כך שאם יהיו מצבים שצריך להוציא כסף על תחזוקה או שיפוץ יהיה מאיפה לעשות זאת", אומרת אביבית מאור נמרודי, סגנית ראש העיר ויו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
לדברי נמרודי, יש כוונה לקדם את היוזמה גם ברמה הארצית ולהכניסה לתיקון 4 לתמ"א 38. עם זאת, לדבריה, מדובר במתווה שלא יאושר באופן אוטומטי לכל בניין, וכל מקרה ייבחן לגופו. להערכת גורמי מקצוע, בעירייה יש להטמיע את המודל הזה במגדלים בני יותר מ־11 קומות. "העלינו את הנושא וכולם היו בעד. זה חלק מהמדיניות החדשה, ומהיום נביא את הסעיף והלאה כל המגדלים זה יהיה הנוהל והוא לא יבוא על חשבון זכויות הבנייה של היזם. הוא יקבל את היח"ד בתוספת של שתי יח"ד נוספות", הוסיפה נמרודי. לדבריה, צריך לייצר הסכמים משפטיים שיסייעו לעגן את הבעלות על אותן דירות שירשמו כחלק מהרכוש המשותף.
אמיר רוזנבלום, מנכ"ל חברת עידן ש.נ.י ניהול ואחזקת מבנים, אמר שהרעיון מבורך, אבל השאלה היא לאן הולך הכסף. "אם הכספים ישמשו רק להורדת דמי הניהול החודשיים, ולא יפרישו כספים בצד למקרה חירום, לא עשינו שום דבר, וזה יוביל לבעיות בעתיד כשתהיה תקלה באחת ממערכות הבניין".