מכרז מחיר למשתכן בבאר שבע נדחה בפעם הרביעית השנה
משרדי הבינוי והאוצר יחד עם רשות מקרקעי ישראל סיכמו עם עיריית באר שבע כי ייבנו בעיר 20 אלף יחידות דיור חדשות ב־5 שנים בתמורה ל־1.5 מיליארד שקל. מכרז מחיר למשתכן כנראה וידחה גם בפעם החמישית לבקשת הקבלנים שיגשו למכרז
מכרז מחיר למשתכן לבניית 1,104 יחידות דיור במבואה המערבית של באר שבע נדחה לתחילת חודש אוגוסט. מדובר בדחייה הרביעית מאז יצא לאוויר המכרז ליזמים ולקבלנים בנובמבר 2015. הסיבה לעיכובים נובעת מכך שהתוכנית לבניין העיר (תב"ע) על הקרקע נמצאת בתהליך שינוי בוועדה המקומית כבר מספר חודשים וצפויה לקבל אישור רק באמצע חודש יולי. סביר להניח כי המרכז ידחה פעם נוספת מאחר שהקבלנים המתכוונים לגשת אליו ידרשו זמן נוסף להתכונן אליו בהתאם לאישורי הוועדה.
- מחיר למשתכן בראש העין: דירת 100 מ"ר ב-979 אלף שקל
- מחיר למשתכן בראש העין: דירת 110 מ"ר החל ממיליון שקל
- מהיום - ניתן להוציא תעודת זכאות למחיר למשתכן באינטרנט
חוברת המכרזים כוללת מידע מפורט על אודות התוכנית, ובהתאם לכתוב בה היזמים מגישים את הצעותיהם. אף שאין תאריך מחייב לפרסום חוברת המכרז, בשנים האחרונות משך הזמן הממוצע ממועד פרסום המכרז ועד מועד פרסום החוברת נע סביב חודש חודשיים. מי שאחראי על פרסום חוברת המכרז במקרה זה הוא משרד השיכון והבינוי.
לפני כשנה נחתם הסכם גג בין משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל לבין עיריית באר שבע. במסגרת ההסכם סוכם כי ייבנו בבאר שבע 20 אלף יחידות דיור חדשות תוך חמש שנים ובתמורה לכך העירייה תקבל 1.5 מיליארד שקל למימון תשתיות, מבני ציבור, מוסדות חינוך ואזורי מסחר בעיר. זאת מתוך מטרה לספק מענה לצורכי התושבים החדשים והוותיקים.
על פי גורמים במשרד הבינוי והשיכון, עיריית באר שבע ביקשה לעשות מקצה שיפורים במכרז במטרה להגדיל את כמות יחידות הדיור במתחם על ידי ציפוף האוכלוסייה והתאמת התוכנית באופן כללי לצרכיה העתידיים של העיר. הגורמים המקצועיים במשרד הבינוי והשיכון טענו כי יש להיענות לבקשתה של העירייה משום שהיא התחייבה להגדיל את סך יחידות הדיור ביותר מ־300 יחידות דיור נוספות, המהווה תוספת משמעותית ותתרום לפתרון משבר הדיור.
כמו כן הוחלט במשרד הבינוי והשיכון ש־200 יחידות דיור יימכרו בשוק החופשי ולא במסגרת מחיר למשתכן. אחת הסיבות המרכזיות לכך נובעת מהקושי של קבלנים במחוז הדרום להגיע לאותם אחוזי רווח כמו מכרזים דומים במחוזות אחרים בגלל הקושי במציאת עובדים בענף הבנייה.
גורמים בענף הבנייה מספרים כי הבנייה במחוז הדרום נמשכת זמן ארוך יותר או יקרה יותר לאור המרחק הרב שנאלצים לעשות עובדי בניין פלסטינים מהמחסומים לאתר הבנייה וחזרה. אותם עובדים צריכים גם לחזור עד שעה מסוימת לתחום הגדה, מה שגורם לבזבוז זמן יקר.
מעיריית באר־שבע נמסר בתגובה כי "המכרז שפורסם ייסגר לקראת אמצע אוגוסט, לאחר שתואם לסוף חודש יולי מפגש מציעים גדול. חשוב לציין שלכל אורך הדרך פעלה העירייה יחד עם משרד השיכון לשפר התוכנית ואת תנאי המכרז, לטובת תושבי העיר, השכונה והצלחת הפרויקט בכלל."