אשדוד פטרה מהיטל את אסותא, וגבתה יותר משאר השטחים הציבוריים
תביעה ייצוגית חשפה שבמשך 5 שנים העירייה לא הכלילה את בית החולים בשטחים הנדרשים לתשלום היטל, מה שגרם לגביית יתר של 7 מיליון שקל משאר המשלמים
- בטיפול נמרץ: אסותא אשדוד ייכנס למינוס בעוד שבועיים
- האוצר מינה חשב ברמב"ם, אסותא אשדוד הבא בתור
- שת"פ בין סיסקו לאסותא: מערכות וידיאו יאפשרו התייעצויות רופאים מכל מקום
החרגת אסותא מהתחשיב כל השנים, הוביל את העירייה לגביית יתר בשאר השטחים. חישוב היטל השצ"פ מתבצע מדי חמש שנים. בית החולים הוחרג מהתחשיב בשנת 2012.
לדברי עו"ד שימי גולן, שמשרדו הגיש את התביעה הייצוגית, ההסכם שנחתם בין עיריית אשדוד לבית החולים אסותא כלל סעיף שלפיו העירייה תעניק ליזמי בית החולים פטור חד־פעמי בגובה 100 מיליון שקל מתשלומי השצ"פ. אלא שמבדיקה שערך עלה שכדי שההסכם יקבל תוקף, נדרש אישור של שר הפנים. אולם השר לא העניק אישור להסכם של מתן הפטור, וביקש כי הדבר ייעשה דרך ועדת תמיכות באמצעות כספי מענק.
בתשובת העירייה לבית המשפט נטען כי אסותא סווג כמבנה ציבור שלא מחויב בהיטל. בתביעה נטען כי החרגת שטח בית החולים הביאה לגביית יתר של 20% ביתר השטחים שחויבו בתשלום שצ"פ. לפי החישוב, נגבתה גביית יתר של 7 מיליון שקל בחמש השנים שהחלו ב־2012.
התביעה הייצוגית הוגבלה לבסוף לשנתיים, ובהתאם לכך סכומה היה 3.2 מיליון שקל. לגבי נוהלי גביית היטל השצ"פ, נמצא כי מבתי כנסת למשל, המוגדרים גם הם כמבני ציבור, נגבה היטל שצ"פ.
"אף שהעירייה ניצלה את האפשרות המוקנית לה בחוק להודיע חדילה, ובכך להימנע מהשבת הסכומים שנגבו ביתר, שמורה הזכות לכל מי ששילם היטל שצ"פ מ־2013 ועד ינואר 2018 להגיש תביעה פרטנית ולבקש את כספו בחזרה".