$
נדל

מי מפקח על חברות הניהול? משרדי הממשלה מסרבים לקחת אחריות

רבי-הקומות המשותפים הרבים המתוכננים לקום בשנים הקרובות, לא מרשימים את נבחרי הציבור בממשלה, שאינם רואים צורך להסדיר את תחום חברות הניהול במטרה להגן על הדיירים ונותנים לשוק לעשות את שלו

רבי-הקומות המשותפים הרבים המתוכננים לקום בשנים הקרובות, לא מרשימים את נבחרי הציבור בממשלה, שאינם רואים צורך להסדיר את תחום חברות הניהול במטרה להגן על הדיירים ונותנים לשוק לעשות את שלו. "כלכליסט" פנה לשלושה משרדים, בבקשה לבחון האם האחריות על פיקוח ואכיפת מטלות התחזוקה

של החברות צריכה להתבצע תחת סמכותם, וקיבל תשובה שלילית ברורה מכולם.

 

במשרד השיכון מסרו כי אין הם עוסקיםאו בעלי סמכות בחוזים הנחתמים בין אנשים פרטיים לבין בעלי מקצוע נותני שירותים בתחום של ניהול מבנים פרטיים, וכי ממילא הדבר נעשה מבחירה בידי חברה חיצונית ולא על ידי ועד הבניין, כלומר נציגות הדיירים.

 

"נושא זה אינו נכלל בסמכויות הממונה על חוק המכר (דירות) במשרד, שתפקידו להבטיח השקעות וזכויות של רוכשי דירות חדשות", נכתב בתגובת משרד השיכון. עם זאת, הודגש כי המשרד מפקח על כ־100 בתי דיור לגיל הזהב המנוהלים על ידי חברות ממשלתיות ופרטיות, ובכל מבנה ניתנים שירותים כמו אחראי בית, איש תחזוקה, אחראי גינון וסל חברתי ותרבותי עשיר. עוד נמסר כי המשרד יפקח על מבנים המיועדים להשכרה באמצעות מכרזיו.

 

ממשרד התמ"ת נמסר כי המשרד פועל בתחום הרישוי באמצעות יחידותיו השונות מתוקף חקיקה, וכי "מינהל אכיפה והסדרה אחראי בין היתר על אכיפת חוק קבלני כוח אדם, המחייב חברות שמירה, אבטחה וניקיון וחברות כוח אדם בהחזקת רישיון.

 

"הדרישה לרישוי נובעת מהצורך להגן על זכויות העובדים, כך שאם חברת האחזקה עוסקת במתן שירותי ניקיון, היא מחויבת גם בהחזקת רישיון, אך בהיבט הבטיחותי אין חובת רישוי".

 

במשרד המשפטים מסרו כי "נראה שהנושא לא נמצא בתחומנו, יש להפנותו למשרד התמ"ת שעוסק בענייני צרכנות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x