בלעדי לכלכליסט
אורי אריאל: "אנו מתאמצים בחודש האחרון באטרף לשווק קרקעות"
שר השיכון אמר במועצת מקרקעי ישראל כי 2013-ב לא נספרו יחידות דיור שלא באמת שווקו: "מה שאמיתי אמיתי, ומה שלא – יחכה .2014-ל זו גם שנה, ואנחנו נעבוד קשה גם "הנשה
פרוטוקול ישיבת מועצת מקרקעי ישראל 31-מה בדצמבר 2013 מספק הצצה נדירה לכמה משיטות העבודה ברשות בעבר ובהווה. שר השיכון אורי אריאל, יו"ר המועצה, אמר בפתח הישיבה 2013-שב שווקו קרקעות לכמעט 40 אלף יחידות דיור: "לעומת 2012 זה כמעט כפול, אבל יש מי שטוען 2012-שב היה איזה באג," בכוונתו לכך שהיו טעויות בחישוב מספר יחידות הדיור ששווקו באותה שנה.
אריאל אף חשף את המנהג של המינהל לשחרר כמות גדולה של קרקעות לקראת סוף השנה, ככל הנראה על מנת לכלול כמה שיותר יחידות דיור בסיכום השנה. "זה הודות לעבודה מאוד קשה בעיקר בחודש האחרון. הייתי אומר אטרף. עבודה מאומצת מאד," אמר אריאל. לטענת אריאל, לא נספרו 2013-ב יחידות דיור שלא באמת שווקו: "מה שאמיתי אמיתי, ומה שלא – יחכה .2014-ל זו גם שנה, ואנחנו נעבוד קשה גם ."2014-ב
בישיבה דנו עוד בשיווק חלק מהנחלות הפנויות במושבים. מדבריו של מנהל הרשות בנצי ליברמן עולה כי יש 2,640 נחלות פנויות ברחבי הארץ, והושמעה הערכה ששוויין הכולל נאמד בסכום עצום של 9-כ מיליארד שקל. "לא הספקנו באמת, אנחנו לא רוצים לתקוע את ההחלטה," אמר ערן ניצן, סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר וחבר מועצת מקרקעי ישראל שנמנע מההחלטה. "גם ההבנה הכלכלית, מה המשמעות. אז ברשותך אני נמנע."
לדברי עו"ד רויטל ברילנשטיין מהאגודה לצדק חלוקתי, "מדובר בהתנהלות שאינה ראויה, בלשון המעטה. מועצת מקרקעי ישראל קיבלה בישיבה זו 17 החלטות, המקנות לקבוצות מסוימות בחברה הישראלית זכויות חדשות ויקרות ערך שמשמעותן לקופה הציבורית מיליארדי שקלים, ללא תשתית עובדתית הולמת ובהיעדר חוות דעת כלכלית האומדת את עלותה של כל החלטה."
ממשרד השיכון נמסר בתגובה: "כל הצעות ההחלטה אשר מונחות על שולחן המועצה הוכנו באופן מדוקדק ובמשך תקופה ארוכה על ידי כלל הגורמים המקצועיים ומשרדי הממשלה הרלוונטיים אשר נציגיהם גם יושבים במועצה."