$
ספורט עולמי

בעל הבית השתגע: בארגנטינה תוקם ליגת ענק של 38 קבוצות

עוד לא הספיקו בארגנטינה להתאושש מההדחה המפתיעה בקופה אמריקה ומפיטורי המאמן סרחיו בטיסטה, וכבר יוצאת ההתאחדות המקומית בתוכנית חדשה ומפתיעה, שלא לומר הזויה, שתשנה לחלוטין את מבנה הכדורגל במדינה לטובת מספר קבוצות גדולות

רונן וודלינגר 17:5826.07.11

עוד לא הספיקו בארגנטינה להתאושש מההדחה המפתיעה בקופה אמריקה ומפיטורי המאמן סרחיו בטיסטה, וכבר יוצאת ההתאחדות המקומית (AFA) בתוכנית חדשה ומפתיעה, שלא לומר הזויה, שתשנה לחלוטין את מבנה הכדורגל במדינה.

 

 

מי שעוקב אחרי הליגה הארגנטינית (ועוד כמה מהליגות ביבשת) יודע שכבר היום מדובר בבלגן. שני טורנירים מדי שנה (קלאוסורה ואפרטורה), שתי אלופות, יורדות שנקבעות לפי ממוצע תלת-עונתי. בקיצור, סלט צ'ימיצ'ורי. אבל זה עוד כלום לעומת מה שמכינים לנו לשנה הבאה.

 

 

ברוב גדול של נציגי המועדונים, אישרה אתמול ההתאחדות, בראשות נשיאה הנצחי והכל-יכול חוליו גרונדונה, כי החל מעונת 2012/13 יאוחדו שתי
הליגות הבכירות של ארגנטינה למגה-ליגה אחת שתכלול לא פחות מ-38 קבוצות.

 

שתי הליגות הבכירות של ארגנטינה כוללות כיום 20 קבוצות כל אחת, וביחד 40. לפי התוכנית החדשה, בתום העונה הקרובה לא יהיו עליות וירידות בין שתי הליגות העליונות, ורק מן הליגה השנייה ירדו קבוצות לשלישית - וזאת כדי להביא את מספר הקבוצות הכולל ל-38, אשר ירכיבו, החל מן העונה הבאה, ליגת-על ענקית אחת. ליגה זו תחולק לשני בתים או "אזורים" מקבילים ושווי-מעמד, בני 19 קבוצות כל אחד. לאחר סיבוב של משחקים, חמש הטובות ביותר בכל אזור, בתוספת תשע הטובות ביותר (שלא נכנסו לחמישיות), יעפילו ל"אזור האליפות", מעין פלייאוף עליון, ויתחרו על תואר האליפות ועל ההעפלה לגביעים היבשתיים. יתר 19 הקבוצות ישחקו בפלייאוף התחתון, ממנו ירדו ארבע האחרונות לליגה השנייה (כיום השלישית).

 

את אנחת הרווחה שנשמעה הבוקר משכונת נונייס, שם משחקת ריבר פלייט, שמעו בטח עד שכונת הבוקה. אחרי הכל, משמעות התוכנית היא שהמיז'ונריוס לא יהיו חייבים לזכות בעונה הקרובה באחד המקומות הראשונים של הליגה השנייה כדי לחזור לבמה המרכזית של הכדורגל הארגנטיני, שהרי ממילא הליגה השנייה תיטמע בעוד שנה בליגה העליונה. הדבר היחיד שצריכים להיזהר בו הוא לא לרדת לליגה השלישית. פעם אמירה כזו הייתה נשמעת כמו בדיחה, אבל אחרי חודש יוני האחרון, מי יודע?

 

אז מה עומד מאחורי הרעיון הזה (חוץ מדימיון מפותח במיוחד)? ההתאחדות הייתה רוצה כמובן שכל הקבוצות ה"גדולות" (מבחינת אוהדים והיסטוריה) יהיו בליגה הראשונה. מצב כזה הופך את הליגה ליותר אטרקטיבית ומושך רייטינג ופרסום. אלא שהקבוצות, ברוב חוצפתן, מסרבות לפעמים לשתף פעולה עם התוכניות של ההתאחדות, וכך קורה שמועדונים שנחשבים כ"אימפריות" יורדים ליגה, ולהיפך. ריבר פלייט היא כמובן הדוגמא הקיצונית ביותר, אבל גם שמות גדולים כמו הוראקאן, חימנסיה לה-פלאטה ורוסריו סנטראל ישחקו בעונה הקרובה בליגה השנייה. מנגד, קבוצות אלמוניות יחסית כמו אתלטיקו רפאלה או סן-מרטין סן-חואן ישחקו בליגה הראשונה. הרחבת הליגה ל-38 קבוצות נועדה, בין השאר, למנוע מצב כזה.

 

בינתיים בריבר: מלקקים את הפצעים

 

חודש אחרי הירידה ההיסטורית של ריבר פלייט לליגה השנייה, ובמועדון הפאר הארגנטיני מתחילים להתרגל למציאות החדשה והלא-מוכרת, גם מבחינה כלכלית. כדי להיחלץ מהמשבר הכלכלי החמור שממשיך להעיק על המועדון, מבצעים "המיליונרים" מהלך משולב: בצד ההוצאות – הוחלט בריבר להפחית את משכורות השחקנים לעומת הסכומים שקיבלו בשנה שעברה. בצד ההכנסות – מצפים במועדון לקבל מן הספונסרים וכן מזכויות שידור בטלוויזיה סכומים זהים לאלה שקיבלו בליגה הבכירה. כך מדווח אתר "מארקה דה גול".

 

ומה לגבי מחירי הכרטיסים? לכל אותם אוהדים שרופים של ריבר, שציפו כי העובדה שבמקום דרבי נגד בוקה ג'וניורס הגדולה מבואנוס-איירס הם יאלצו לצפות העונה בבוקה אונידוס הקטנה מצפון ארגנטינה, תתבטא גם בכיס - נכונה אכזבה. הנהלת המועדון הודיעה כי מחירי הכרטיסים בעונה הבאה יהיו זהים לאלה של העונה האחרונה, אשר כשלעצמם היו גבוהים ב-20%-30% מאלה של 2010. "מספר המשחקים יהיה זהה לזה שבליגה הבכירה," מבקשים גורמים במועדון להצדיק את ההחלטה. "האצטדיון ימשיך להיות מלא בכל משחק, כי הרבה אנשים מעוניינים ללוות את ריבר דווקא ברגע הזה," הסביר מקור במועדון, שם נחושים לשמור על ההכנסה מכרטיסים, שעומדת על כ-1.2 מיליון דולר בשנה.

 

אחד ממקורות ההכנסה החשובים בהקשר זה הוא תאי צפייה VIP, שמכילים מספר מושבים ואשר נרכשים ברובם על-ידי חברות מסחריות. אלה משדרגות את התאים, מוסיפות מיזוג, שירותי קייטרינג, ריהוט וטלוויזיות ומוכרות את המושבים לאוהדים מבוססים.

 

במונומנטל, אצטדיונה של ריבר, קיימים כיום 77 תאים כאלה, שכל אחד מהם מכיל 12 מושבים. 42 תאים חדשים נמצאים כיום בשלבי תכנון ובנייה. כל תא כזה עולה לחברה 29 אלף דולר, שעליו נוספות עלויות שידרוג האבזור והשירות. עבור האוהדים, מחיר המושבים מתחיל ב-2,400 דולר ועשוי לעלות בהתאם למיקום המושבים ורמת הפינוקים.

 

מן הצד השני של בואנוס איירס, באצטדיון הבונבונרה של בוקה, קיימים 32 תאי VIP, המיועדים ל-16 צופים כל אחד. מושב בתא צפייה שכזה עולה לאוהדים קרוב ל-4,000 דולר לשנה. עם זאת, לפי האתר, התאים בבונבונרה מציעים שירותים עדיפים על אלה שבמונומנטל, כך שאם מקזזים את שירותי הקייטרינג ושאר התוספות, המחירים עבור הצפייה במשחקים למעשה זהים.

 

אם לא די בצרות הכלכליות הקיימות של ריבר, השבוע נודע כי עלות שיפוץ האצטדיון לאחר הנזק שגרמו לו האוהדים שהתפרעו בסיום משחק ההפסד לבלגראנו בחודש שעבר, יעלה למועדון 5 מיליון דולר. בתוך כך, ריבר פתחה השבוע את עידן הליגה השנייה בהפסד במשחק אימון לאוניון מאר-דל-פלאטה מן הליגה השלישית. נראה שלמאמן החדש מתיאס אלמיידה יש עדיין הרבה עבודה כדי להחזיר את ריבר למקומה הטבעי.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x