$
אירועי ספורט

מנכ"ל דאו כימיקל על ההתנגדות בבריטניה לחסות האולימפית: "מעבר לכל דמיון"

החסות שמעניקה יצרנית הכימיקלים לאולימפיאדת לונדון 2012 מעוררת התנגדות בעקבות המעורבות של מפעל שבבעלותה בדליפת הגז הקטלנית בהודו ב-1984

בלומברג 20:0504.03.12

אנדרו ליבריס, מנכ"ל דאו כימיקל - יצרנית הכימיקלים הגדולה בעולם - אומר כי ההתנגדות לחסות שמעניקה החברה לאולימפיאדת לונדון 2012 "היא מעבר לכל דמיון"; זאת, לדבריו, מאחר שדאו לא היתה מעורבת באסון דליפת הגז בבופאל שבהודו, ב-1984, בו נהרגו אלפי בני אדם.

 

"זה לא

היינו אנחנו", אמר ליבריס לסוכנות בלומברג. "העובדה שאנחנו יכולים לפנות למדע ולעובדות ולא מסתמכים רק על רגשות והיסטריה - היא ההגנה היחידה שלנו". לדבריו, הוא לא מופתע מהמחאות שהתעוררו בבריטניה - בהתחשב בקהילה ההודית הגדולה במדינה.

 

אולימפיאדת לונדון, שיוצאת לדרך ביולי, היא הראשונה שלה תעניק החברה האמריקאית חסות במסגרת הסכם לעשר שנים שחתמה עם הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC). ואולם נשיא הוועד האולימפי של הודו ויג'אי מלהוטרה הודיע כבר בדצמבר כי בכוונתו למחות בפני ה-IOC והממשלה הבריטית, ובינתיים 20 אלף אנשים חתמו על עצומה הדורשת מהרשויות הבריטיות לבטל את ההסכם עם דאו.

  

תאונה שאירעה במפעל של יוניון קרבייד לייצור מדבירים ב-3 בדצמבר 1984, גרמה לדליפה של גז MIC לרחובות בופאל, בירת מדינת מֶ‏אדְהְיַ‏ה פְּ‏רֶ‏אדֵש שבמרכז הודו. לפי אמנסטי אינטרנשיונל, 7,000 אנשים נהרגו ימים ספורים לאחר המקרה, ועוד 15 אלף מתו בשלב מאוחר יותר בעקבות חשיפה לגז.

 

דאו רכשה את יוניון קרבייד ב-2001, כ-16 שנה לאחר התאונה ועשר שנים לאחר שבית המשפט הגבוה בהודו אישר הסכם פיצויים בגובה 470 מיליון דולר ששילמו יוניון קרבייד ויוניון קרבייד הודו.

 

"זה לא ייאמן שאנשים עדיין ממשיכים לנסות ולהאשים אותנו מכיוון שרכשנו חברה שהגיעה להסכם על האחריות שלה הרבה לפני זמננו", אמר ליבריס. "הסיבה שבעטיה אנשים מנסים לעשות זאת היא שאנחנו חברה בריאה עם כיסים עמוקים, ואנשים רוצים הזדמנות שנייה להרוויח מהמצב".

 

ביולי 2010 הודיע הוועד האולימפי הבינלאומי כי החברות המובילות שמעניקות חסות לאולימפיאדה עשויות לשלם בממוצע 90 מיליון דולר עבור המחזור בן ארבע השנים, שמסתיים ב-2014.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x