$
לונדון 2012

63% מאזרחי העולם מתכננים לעקוב אחר האולימפיאדה בלונדון

לפי סקר של חברת מחקר הרשת מיינדשר, כ-90% מהסינים מתכננים לעקוב אחר הנעשה בלונדון

רונן וודלינגר 17:4925.06.12

63% מהאנושות מתכוונת לעקוב אחרי המשחקים האולימפיים שייצאו לדרך בלונדון ב-27 ביולי, כך עולה מסקר שנערך בסניף הארגנטיני של חברת מחקרי הרשת מיינדשר (Mindshare).

 

מהמחקר, שנערך בקרב 35 אלף איש מ-36 מדינות, עולה כי סין, שבירתה בייג'ינג אירחה את המשחקים ב-2008, היא

המדינה שבה רמת העניין הגבוהה ביותר באולימפיאדה, וכמעט 90% מהסינים הצהירו שהם מתכוונים לעקוב אחרי המשחקים. באזור אסיה-אוקייניה בכללותו נרשם שיעור עניין גבוה של כמעט 70%, בעוד באמריקה הלטינית (דרום ומרכז אמריקה) 63% מהתושבים מתכוונים לעקוב אחרי התחרויות. בארגנטינה, שעמדה במרכז המחקר, 57% מהתושבים מתכוונים לעשות כן.

 

בנוסף, מרבית הסינים ציינו כי בכוונתם לעקוב אחרי האולימפיאדה כבר מאירוע הפתיחה שיתקיים באצטדיון האולימפי, אולי כדי להשוותו עם אירוע הפתיחה המרשים שהפיקו בבייג'ינג לפני ארבע שנים.

 

הסקר ביקש לבחון גם את מידת ההתלהבות של הנשאלים בנוגע למשחקים האולימפיים, כאשר הממוצע הכלל עולמי עמד על שיעור התלהבות של 6.2 (בסולם מ-1 עד 10). באסיה-אוקייניה וגם בברזיל נרשם שיעור התלהבות של 6.6, בקולומביה ומקסיקו 6.7 ואילו בארגנטינה 5.7 בלבד - בין השאר בגלל שנבחרת הכדורגל של המדינה (שזכתה בזהב בבייג'ינג) נכשלה במוקדמות ולא תופיע במשחקים.

 

בכלל, לנציגים המקומיים יש כצפוי השפעה רבה על העניין בתחרויות השונות. כך, בעוד נבחרת הכדורגל תיעדר, נבחרת הכדורסל (בכיכובו של מאנו ג'ינובילי) ונבחרת הנשים בהוקי-שדה (בכיכובה של לוסיאנה איימאר, אחותו של פאבלו) מושכות בארגנטינה עניין רב.

 

בנוגע לעמדות נוספות שנבדקו בסקר: 58% מהארגנטינים ו-56% בממוצע עולמי מתכוונים לראות את התחרויות בשידור ישיר, למרות הפרשי השעות; ו-71% מהארגנטינים, שיעור דומה לזה שבשאר העולם, רואים בספונסרים מרכיב הכרחי באירוע מסדר גודל כזה. האירועים שהכי מושכים את הארגנטינים ואת תושבי אמריקה הלטינית בכלל: במקום הראשון - אירוע הפתיחה, כשאחריו הטורנירים הקבוצתיים (כדורגל, כדורסל וכו'), התעמלות ואתלטיקה

 

עדיין באולימפיאדה: יו"ר הוועד האולימפי של סוריה, גנרל מוואפאק ג'ומעה, לא יוכל להגיע למשחקי לונדון 2012 שייפתחו בחודש הבא, זאת אחרי שהשלטונות הבריטיים - באמצעות החלטה משותפת של משרד הפנים ומשרד החוץ - החליטו לסרב לאפשר את כניסתו לממלכה.  ההחלטה נובעת מהקשר בין ג'ומעה לבין משטרו של בשאר אסד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x