ארה"ב: 220 מיליון צופים באולימפיאדה, NBC מכרה פרסומות ב-1.25 מיליארד דולר
בכך עקפה אולימפיאדת לונדון את זו בבייג'ינג ב-2008 והפכה לאירוע הטלוויזיוני הנצפה ביותר במדינה. ב-2008 מכרה הרשת פרסומות ב-850 מיליון דולר
אולימפיאדת לונדון משכה 219.4 מיליון צופים אמריקאיים, ובכך עקפה את אולימפיאדת בייג'ינג ב-2008 והפכה לאירוע הטלוויזיוני הנצפה ביותר במדינה. בנוסף, הזכיות של הספורטאים האמריקאיים במדליות זהב עזרו לעלות את הרייטינג.
מספר הצופים עקף את 215 המיליון שצפו בשידורים מבייג'ינג לפני ארבע שנים, כך עולה מהצהרה שפרסמה חטיבת NBC יוניברסל של קומקאסט, המבוססת על הנתונים שאספה חברת נילסן רייטינג. הרשת מכרה פרסומות בשווי 1.25 מיליארד דולר, וגם במקרה זה עקפה את הסכום של 2008, שעמד על 850 מיליון דולר.
NBC אמנם ספגה ביקורת על כך שלא שידרה יותר אירועים בשידור חי, אולם שידור אירועים מוקלטים בשעות הפריים טיים "בלא ספק" עזרו לרייטינג, אומר יו"ר NBC ספורטס מארק לזרוס. לדבריו, ייתכן והרשת הייתה צריכה לשדר עוד תחרויות לא בשידור חי, כגון הזכייה של נבחרת הכדורסל האמריקאית בזהב או גמר הטניס בין אנדי מארי ורוג'ר פדרר, ששודרו בזמן אמת.
"ההחלטות הללו בלי ספק פגעו ברייטינג שלנו", אומר לזרוס. "ניסינו לאזן בין מה שהענקנו לצופים ברחבי המדינה והמודל העסקי שלנו".
הביצועים של הספורטאים האמריקאיים – שזכו במספר המדליות הגבוה ביותר מקרב כל המדינות המשתתפות – 104 מדליות, מתוכן 46 זהב – עזרו גם כן לעלות את הרייטינג, מוסיף אנדי דונצ'ין, מנהל ההשקעות במדיה בחברת הפרסום קאראט בצפון אמריקה.
על אף הביקורת נגד שידור אירועים מרכזיים לא בזמן אמת, ביניהם ארבעת המשחים שבהם זכה מייקל פלפס במדליות זהב וזכייתה של גבי דאגלס בקרב רב בהתעמלות המכשירים. ב-NBC הצליחו לשכנע את הצופים לעקוב אחר התחרויות באיחור של מספר שעות. "במובן מסוים, הידיעה שמייקל פלפס או גבי דאגלס זכו במדליה עשויה לעלות את הרצון של הצופים לעקוב אחר השידורים", טוען דונצ'ין. "אפילו באיחור עדיין רוצים לראות זאת".
לטענת לזרוס, הרייטינג הגבוה מהציפיות פירושו שהרשת עשויה לרשום רווח מהמשחקים. מכירות הפרסומות עקפו את התחזיות הפנימיות ב-15 עד 20%. ב-NBC העריכו בתחילה הפסד של 200 מיליון דולר.
אולם, יעברו עוד כמה שבועות עד שהרשת תדע אם הרוויחה מהאולימפיאדה, שכן היא צריכה לסיים את ניהול החשבונאות, מסר דובר החברה גרג יוז.
"המפרסמים מאד, מאד מרוצים", מנתוני הרייטינג, אומר דונצ'ין, הוכחה לכך ששידור אירועים יכול למשוך צופים.
"הספונסרים המרכזיים – מקדונלדס, קוקה קולה, פרוקטר אנד גמבל, הנתונים מעודדים אותם להמשיך ולהשקיע", אומר דונצ'ין. "לא אופתע אם עוד כמה חברות ששידרו במהלך האולימפיאדה יתקדמו ויהפכו להיות ספונסריות בפעם הבאה".
שיעורי הצפייה קיבלו חיזוק מצד הגידול באוכלוסייה וטווח רחב יותר של ערוצים ששידרו את האולימפיאדה, כולל MSNBC ובראבו. שידורי הפריים טיים של NBC משכו בממוצע 31.1 מיליון צופים. אף שמדובר בעלייה של 12% בהשוואה לאולימפיאדת בייג'ינג, וזינוק של 26% מאולימפיאדת אתונה ב-2004, בכל זאת הנתון היה נמוך מזה שמשכה אולימפיאדת אטלנטה, שהתקיימה ב-1996.
NBC, שילמה 1.18 מיליארד דולר עבור זכויות השידור של אולימפיאדת לונדון, ובתחילה העריכה כי הרייטינג יהיה נמוך יותר בהשוואה לבייג'ינג. לראשונה, הרשת סיפקה כיסוי מקוון של כל התחרויות באולימפיאדה. עם זאת, על מנת לקבל גישה לשידורים באינטרנט, הצופים היו צריכים להוכיח קודם כי הם מנויים של ערוצי הטלוויזיה בתשלום.
לזרוס מציין כי ייתכן ובעתיד הרשת תאפשר ללא מנויים לצפות ביותר אירועים, אם כי כל חבילה חדשה תצטרך לזכות קודם באישור של מפעילות הכבלים של NBC. האולימפיאדה הבאה תתקיים בריו דה ז'נרו.
קומקאסט, ספקית הטלוויזיה בכבלים רכשה את השליטה ב-NBC בינואר 2011 תמורת 13.8 מיליארד דולר. החברה, המורכבת מחטיבות של טלוויזיה, סרטים ופארקי שעשועים, תרמה 36% מהמכירות של קומקאסט ברבעון השני.
"כבר מהיום הראשון הרייטינג היה גבוה מהציפיות של כולם", אומר טוד גורדון, מנהל מגנה גלובל, זרוע רכישת המדיה של ענקית הפרסום אינטרפבליק גרופ. "הרייטינג עקף במידה ניכרת את זה של בייג'ינג, אף שנראה לי שאנשים לא חשבו שזה אפשרי. מדובר בהישג יוצא דופן לעקוף את נתוני הרייטינג של בייג'ינג לאורך כל המשחקים".