$
ספורט עולמי

מנכ"ל דורטמונד תוקף את "האוליגרכים" של הפרמיירליג

האנס יואכים ואטצקה פצח בנאום הגנה נלהב על עקרונות הכדורגל הגרמניים, ותקף את הפרמיירליג: "כדורגל הוא הרבה יותר מעסק בלבד"

סוכנויות הידיעות 17:2903.12.12

האנס יואכים ואטצקה, מנכ"ל בורוסיה דורטמונד, שמשחקת ביום שלישי נגד מנצ'סטר סיטי בצ'מפיונס ליג, פצח בנאום הגנה נלהב על עקרונות הכדורגל הגרמניים, ותקף את הבעלות של גברים עשירים וזרים על המועדונים האנגליים.

 

 

 

ואטצקה תיאר את הכדורגל הגרמני כ"רומנטי" מכיוון ששמר על החוק "50% פלוס אחד", שמחייב כי הקבוצות בבונדסליגה יהיו בבעלות החברים בהן. הוא אף הטיל ספק באתוס וביציבות של מודלי הבעלות בפרמיירליג, לדוגמה סיטי שבבעלות ואף יוסדה על ידי שייח מנסור מאבו דאבי.

 

על סיטי, המועדון שבו ביקר בחודש שעבר במשחק הראשון בין הקבוצות שהסתיים בתיקו 1-1, טען יואכים ואטצקה: "אני די רומנטי, וזה לא רומנטי. באנגליה נראה שהאנשים לא מתעניינים בזה – בליברפול אין להם בעיה שהקבוצה שייכת לאמריקאי. אבל אנחנו בגרמניה רומנטיים: כשיש מועדון, אנחנו רוצים להרגיש שזה המועדון שלנו, ולא המועדון של קטאר או אבו דאבי".

 

ואטצקה היה מהתומכים הבולטים של חוק 50% פלוס אחד בשנה שעברה כאשר נשיא הנובר מרטין קינד ניסה לערער עליו. דורטמונד נסחרת בשוק המניות, אך החברים בוחרים את הנשיא, וארבעה מחברי הוועדה המפקחת של המועדון. כמו כן, הם מצביעים על נושאים מרכזיים הקשורים למדיניות של המועדון.

 

דורטמונד. 25 אלף אוהדים צפויים לשלם 190 יורו בלבד בעונה עבור 17 משחקים ביתיים בבונדסליגה דורטמונד. 25 אלף אוהדים צפויים לשלם 190 יורו בלבד בעונה עבור 17 משחקים ביתיים בבונדסליגה צילום: רויטרס

 

"הייתי המתנגד העיקרי לשינוי החוק", סיפר ואטצקה בראיון שהעניק לעיתון הבריטי "הגרדיאן" מאצטדיון זיגנאל אידונה פארק של דורטמונד לקראת המשחק נגד סיטי. "תחושת השייכות חשובה לגרמנים. אנחנו רוצים שכולם ירגישו כאילו מדובר במועדון שלהם, זה חשוב ביותר".

 

כל 36 הקבוצות המשתתפות בבונסליגה הן בבעלות או נשלטות על ידי החברים בהן, מלבד היוצאות מהכלל וולפסברג, שבבעלות פולקסווגן, באיירן לברקוזן, שבבעלות ענקית התרופות באייר, והופנהיים, שממומנת כיום על ידי היזם העשיר דיטמר הופ.

 

מלבד שלוש הקבוצות הללו והנובר של קינד, 32 הקבוצות הנותרות הצביעו בעד שמירה על חוק 50% פלוס אחד, שנכנס לתוקף ב-2001, כשקבוצות הבונדסליגה החליטו לנהל את הליגה באופן עצמאי מהתאחדות הכדורגל הגרמנית (DFB).

 

"בתקופות קודמות באנגליה אני חושב שהקשר בין הקבוצה והאוהדים היה חזק ביותר", טוען ואטצקה. "האנשים שלנו מגיעים לאצטדיון כאילו הם בביקור משפחתי. כאן האוהדים אומרים – זה שלנו, זה המועדון שלי".

 

ואטצקה, בעצמו אוהד מסור של דורטמונד, שסיימה בתיקו 1-1 את משחקה ביום שבת נגד מובילת הטבלה באיירן מינכן, קישר בין המערכת של בעלות של חברי המועדון והשליטה לשמירה על כרטיסים ומקומות עמידה בליגה הבכירה בגרמניה.

 

25 אלף אוהדי דוטמונד, שמהווים את "הקיר הצהוב" המפורסם ביציע הדרומי בזיגנאל אידונה פארק, צפויים לשלם 190 יורו בלבד בעונה עבור מקומות עמידה ב-17 המשחקים הביתיים בבונדסליגה. מנויים עונתיים שכוללים גם כניסה לשלושת המשחקים הראשונים בשלב הבתים בצ'מפיונס לי, עולים קצת יותר מ-220 יורו, שהם 11 יורו למשחק.

 

"הגישה שלנו היא כרטיסים זולים, כך שצעירים יוכלו לבוא", הוסיף. "נרוויח עוד 5 מיליון יורו בעונה אם יהיו לנו מושבים, אך לא היה לנו ספק שלא צריך לעשות זאת, מכיוון שזו התרבות שלנו. באנגליה הכדורגל יקר בהרבה. כדורגל הוא הרבה יותר מעסק בלבד".

 

ואטצקה מתעקש כי דורטמונד, המדורגת ראשונה בבית, שכולל גם את סיטי, ריאל מדריד ואייאקס, בעוד האלופה האנגלית אינה יכולה להעפיל לשלב הנוק אאוט, הצליחה להתחרות עם מועדונים בסדר גודל כזה הודות לניהול נבון, אימון וגיוס שחקנים, אף שאין לה משאבים של אנשים עשירים כמו שייח מאנסור.

.

"כולם אמרו לי שלא נוכל לשחק בצ'מפיונס ליג נגד קבוצות כמו מנצ'סטר, כי יש להן יותר כסף. אך אנחנו מנסים לעשות זאת בעצמנו, בדרך שלנו. "דרכים רבות מובילות לרומא. צ'לסי זכתה בצ'מפיונס ליג. אבל השאלה שעומדת בפני צ'לסי היא מה יקרה לאחר רומן אברמוביץ'?"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x