$
ספורט עולמי

החוב של מועדוני הליגות הנמוכות באנגליה: מיליארד ליש"ט

יו"ר הפוטבול ליג טוען שבזכות הפייר פליי הפיננסי שהונהג בליגות שמתחת לפרמיירליג, קבוצות הופכות לרווחיות

סוכנויות הידיעות 16:1930.01.13

מועדוני הליגות הנמוכות באנגליה, שרשמו הישגים נאים בגביעים באנגליה, נמצאים בחובות של כמיליארד ליש"ט. כך על פי ראש ארגון הליגות הנמוכות, הפוטבול ליג. 

 

 

 

 

אוהד צעיר של אולדהאם. תוצאות נאות בגביעים אוהד צעיר של אולדהאם. תוצאות נאות בגביעים צילום: איי אף פי

 

יו"ר הפוטבול ליג גרג קלארק טוען כי 72 מועדוני הכדורגל בפוטבול ליג, הליגות שמתחת לפרמיירליג, נמצאים בחוב של כמיליארד ליש"ט. עם זאת, בזכות חוקי הפייר פליי הפיננסי בליגות הנמוכות – איסור הוצאות הגבוהות מההכנסות – קלארק טוען כי קבוצות רבות יותר יכולות להתגאות בניהול יציב יותר.

 

"אני חושב שבזמן אקלים כלכליים קשים, אנחנו צריכים לצפות ל-18-24 חודשים קשים מאוד אבל אפשר לצאת מזה חזק יותר", אמר קלארק.

 

על פי חוקי הפייר פליי הפיננסי של הפוטבול ליג, קבוצות בליגות הנמוכות לא יכולות להוציא מעל 65% מההכנסות שלהם על שכר שחקנים. בליגת המשנה (הצ'מפיונשיפ) קבוצות לא יכולות להפסיד יותר מ-16 מיליון ליש"ט בחמש השנים הבאות.

 

"בליגה הרביעית 10 קבוצות סיימו ברווח ובליגה השלישי שש קבוצות בדרך לרווחיות. עם שליטה על משכורות בליגות האלה, קבוצות משלמות הרבה פחות כסף – אבל שחקנים עדיין רוצים לשחק עבורם".

 

שר הספורט הבריטי להתאחדות הכדורגל: תשתפרו או שנתערב

 

מינהל הכדורגל האנגלי חייב להשתפר ולעבור מודרניזציה עד תחילת העונה הבאה, אחרת הממשלה הבריטית תיאלץ להעביר חקיקה שתכפה את השינויים, כך הזהיר שר הספורט יו רוברטסון. דבריו נאמרו בתגובה לדו"ח שפרסמה ועדת התרבות, המדיה והספורט של הפרלמנט, ממנו עולה שהתאחדות הכדורגל (FA) חייבת לעבור "רפורמה דחופה" לאחר שלא צייתה להצעות קודמות שהגיש הפאנל ביולי 2011.

 

על פי הדו"ח, ליגות הספורט המקצועיות במדינה, בייחוד הפרמיירליג, הן בעלות השפעה גדולה מדי על תהליך קבלת ההחלטות של התאחדות הכדורגל. כמו כן, הדו"ח מסיק כי התגברות המסחור בשילוב עם היעדר רגולציה פיננסית, מובילים ל"נקיטת סיכונים פיננסיים גבוהים בקרב קבוצות הכדורגל, שמאיימת על המשחק".

 

בהצהרה שפרסם ג'ון וויטינגדייל, חבר הפרלמנט מהמפלגה השמרנית ויו"ר הוועדה, הוא הדגיש כי הממשלה חייבת "להבהיר לרשויות הכדורגל כי היא מצפה להתקדמות נוספת בנושאים הללו בתוך 12 חודשים". עוד הוא הוסיף כי במידה והכדורגל לא יצליח לבצע את הרפורמות בעצמו "הממשלה תצטרך לצאת בחקיקה בהקדם האפשרי".

 

הממשלה מצידה, רוצה שהתאחדות הכדורגל תקדים את הביצוע של מספר שינויים, עליהם כבר התחייבה, כך שיצאו לפועל באוגוסט עם תחילת העונה באנגליה.

 

"הבהרנו כי אנחנו מעוניינים שרשויות הכדורגל יבצעו את הרפורמות שהן הבטיחו לקיים כבר בתחילת עונת 2013-14, בעיקר בכל הקשור למינהל משופר וייצוג מגוון בהתאחדות הכדורגל, פיתוח מערכת רישיונות ושקיפות פיננסית גבוהה יותר", מסר רוברטסון. "אם בכדורגל לא יעמדו בדרישות, נבחן את האפשרות של חקיקה".

 

מהוועדה נמסר עוד כי "התאכזבו ביותר" מתגובת רשויות הכדורגל להצעות לשינויים שהעבירו ב-2011. הוועדה הציעה לשנות באופן מקיף את האופן שבו ההתאחדות פועלת ומפקחת אחר הציות לכללים הפיננסיים במסגרת מערכת הרישיונות, וזאת על מנת למנוע נקיטת סיכונים פיננסיים.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x