בריטניה: אוניברסיטאות מקדמות עצמן דרך קבוצות כדורגל
אוניברסיטאות פחות מוכרות משתמשות בקבוצות הפרמיירליג כדי למשוך מיליוני סטודנטים מאסיה
- כמה סוונסי מכניסה לכלכלה המקומית?
- סוונסי הרוויחה כ-15 מיליון ליש"ט בעונת 2011/12
- סוונסי - המועדון היחיד בפרמיירליג
אוניברסיטת סוונסי הרוויחה מזינוק בעניין בה מאז שסוונסי סיטי עלתה ב-2011 לפרמיירליג, בעיקר בקרב סטודנטים אפריקאים. העונה הנוכחית האוניברסיטה תחל ביישום הסכם עם המועדון, שכולל פרסום בטלוויזיה ובמשחקים. היא גם תהיה הספונסרית של שחקן זר, שזהותו עדיין לא ידועה, שיפעל להגברת ההכרה של האוניברסיטה בארץ המוצא שלו.
וינסנט טאן, הבעלים המלזי של קרדיף סיטי, עורר עניין רב לקבוצה בארצו. גם כאשר הקבוצה שיחקה בצ'מפיונשיפ, האוניברסיטה נהנתה מעלייה של 42% במספר הסטודנטים ממלזיה, והבקשות עבור 2013 עלו ב-36%.
עם זאת, אוניברסיטת סטפורדשייר עשתה יותר מהשאר. האוניברסיטה מממנת כבר שנתיים יציע שלם בסטוק סיטי. העסקה עם סטוק מספקת לאוניברסיטה מספר מסוים של כרטיסים בחינם, שהיא לרוב מחלקת לסטודנטים. כעת האוניברסיטה שוקלת לשלב בין מנויים עונתיים בהנחה עם דמי הלימוד של הסטודנטים.
הקישורים הללו אולי ישמעו הגיוניים יותר כאשר לוקחים בחשבון שהשכלה גבוהה וכדורגל הם שניים מהנכסים החזקים ביותר של בריטניה בזירה הבינלאומית. יתרה מכך, בשניהם נהוג לשלם דמי ההעברה גבוהים עבור הכישרונות הבולטים, והם רשמו עליות בקצב גבוה מהאינפלציה בדמי ההרשמה.