המשקיעים הסינים בדרך ל-NBA
דיוויד סטרן: "קיבלנו פניות ממה שניתן להגדיר כמשקיעים סינים, שכן איננו סופרים את הכסף שלהם כדי לראות אם מדובר במיליארדרים או במולטי מיליארדרים"
דיוויד סטרן, קומישינר ה-NBA מאמין שהתופעה של משקיעים סינים המעוניינים לרכוש אחזקות בקבוצות היא "טובה ביותר" עבור הליגה, שמנסה לעלות את המכירות שלה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
- ההסכם בין בקהאם לליגת העל הסינית יוצר מתיחות בין הליגה לנייקי
- האם ה-NBA ישודר ב-YouTube?
- "פוטנציאל החסויות בכדורגל הסיני ענק"
בראיון שהעניק סטרן בשבוע שעבר משנגחאי, הוא הסביר כי הכנסות ה-NBA בסין צומחות בכל שנה בשיעור "דו ספרתי", בזכות שותפות עם סינה (Sina) וטנסנט הולדינגס (Tencent Holdings) המאפשרת לשדר יותר משחקים בשידור חי באינטרנט. לוס אנג'לס לייקרס וגולדן סטייט ווריוס קיימו בשבוע שעבר בשנגחאי שני משחקי ידידות.
SINA האריכה והרחיבה את שיתוף הפעולה שלה עם ה-NBA בסוף השבוע. הצדדים חתמו לראשונה על הסכם ביניהם בשנת 2010, בשווי 7.5 מיליון דולר לעונה, שכלל בתוכו את זכויות השידורים של ליגת הכדורסל האמריקאית באמצעות הרשת, כמו גם זכויות השידור של הליגה ב-VOD אינטרנטי. כעת, Sina, שבבעלותה שירות המיקרו-בלוגינג Weibo (הטוויטר הסיני), הרחיבה את ההסכם עם ה-NBA גם לשידורים באמצעות הסלולר, ובאמצעות Weibo. בפברואר האחרון חצתה Weibo את רף ה-500 מיליון משתמשים.
"קיבלנו פניות ממה שניתן להגדיר כמשקיעים סינים, שכן איננו סופרים את הכסף שלהם כדי לראות אם מדובר במיליארדרים או במולטי מיליארדרים", אמר סטרן, שסירב לחשוף את זהות המשקיעים הפוטנציאלים. "אם השווקים הללו רוצים להשקיע ב-NBA בין אם על ידי רכישת סחורות, או שהם רוצים לרכוש זכויות שידור ובהחלט אם הם מעוניינים לרכוש קבוצות או להשקיע בהן, אני חושב שמדובר במגמה חיובית. אני תומך בכך כבר שנים".
המיליארדר הרוסי מיכאיל פרוחרוב הפך להיות הבעלים הראשון של קבוצות NBA שאינו ממוצא צפון אמריקאי, לאחר שאושרה ב-2010 רכישתו ב-200 מיליון דולר את קבוצת הניו ג'רזי נטס, ששמה שונה מאז לברוקלין נטס. מנגד, בשנה שעברה בוטלה תכנית של קבוצת משקיעים סינים לרכוש אחזקה בקבוצת הכדורסל קליבלנד קאבלירס.
רמות ההון בסין במגמת עלייה. ששת האנשים העשירים ביותר במדינה חולשים על הון מצרפי של קרוב ל-65 מיליארד דולר, שעלה מאז תחילת השנה ב-19 מיליארד דולר, כך לפי נתוני מדד המיליארדרים של בלומברג.
סטרן, שיסיים בפברואר את תפקידו כקומישינר, הוא בין האחראים לזינוק בפופולאריות של הכדורסל בסין, הנובע גם משני עשורים של שידורי המשחקים ומהצלחתו של יאו מינג, שפרש ב-2011. בשבוע שעבר טען סגן הקומישינר אדם סילבר, שצפוי לרשת את סטרן כי 60 מיליון משתמשים בשירות הטוויטר הסיני, Weibo שבבעלות סינה עוקבים אחר הליגה.
סינה מכננת לשדר בכל יום משחק אחד בשידור חי במכשירים ניידים, זאת בנוסף לשידור משחק יומי באינטרנט. ZTE, ספקית הסמארטפונים השלישית בגודלה בסים הפכה החודש לספונסרים של קבוצת היוסטון רוקטס, כחלק ממאמציה להגדיל את הפרופיל העסקי שלה.