$
ספורט ופוליטיקה

חברי פרלמנט בריטי: יש צורך בקידום בעלות אוהדים על קבוצות כדורגל

קבוצת חברי פרלמנט טוענים כי יש צורך בחוקים שיקלו על אוהדי הכדורגל לרכוש אחזקה בקבוצות שהם אוהבים וכי אנשי הון עשירים דרדרו כמה מהמועדונים למשבר

שירות כלכלסיט 18:5317.02.14

יש צורך בחוקים שיקלו על אוהדי הכדורגל לרכוש אחזקה בקבוצות שהם אוהבים, כך טוענת קבוצה של מספר חברי פרלמנט. עוד לטענתם: אנשי הון עשירים דרדרו כמה מהמועדונים למשבר. התאחדות הכדורגל, הפרמיירליג והפוטבול ליג מואשמות בכך שלא הצליחו לקדם את המודל של בעלות אוהדים.

 

אוהד כדורגל אנגלי. קבוצת המחוקקים מבקשת להטיל גם חוקים שיגנו על ה"נכסים" של הכדורגל שהם בעלי ערך לקהילה, כמו הצבעים של מועדון, השם והבעלות על המגרש הביתי. אוהד כדורגל אנגלי. קבוצת המחוקקים מבקשת להטיל גם חוקים שיגנו על ה"נכסים" של הכדורגל שהם בעלי ערך לקהילה, כמו הצבעים של מועדון, השם והבעלות על המגרש הביתי. צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

רשויות הכדורגל מנגד טוענות שאינן מעדיפות סוג אחד של בעלות על פני השני. "בראש סדר העדיפויות שלנו עומד הניסיון להבטיח שהקבוצות, לא משנה מה מבנה הבעלות

שלהן, הן יציבות מבחינה פיננסית ושהן מעניקות תרומה חיובית לתחרויות שבהן הן משתתפות, לקהילה ולכדורגל המקומי", נכתב בהצהרה שפרסמו הפרמיירליג והפוטבול ליג.

 

קבוצת חברי הפרלמנט כוללת מחוקקים מכל המפלגות, והיא פרסמה דו"ח שערכה על תחום הבעלות. "בכל הרמות, הקבוצות נתונות לשינויים פתאומיים ברמות ההון ולמשברים פיננסים שאינם קשורים לביצועים על המגרש אלא להתנהגות הקפריזית של רבים מבעלי הקבוצות".

 

למחוקקים יש ביקורת קשה נגד הרשויות הכדורגל, שלטענתן שמרו על עמדה שאינה מעדיפה אף צורה של מבנה בעלות, ובצורה זו למעשה אינה מקדמת בעלות של אוהדים. "נתקלנו בגישה שאננה כלפי הרעיון שהאוהדים יהיו הבעלים של מועדון מצד התאחדות הכדורגל, הפרמיירליג והפוטבול ליג, כולם מתעקשות לשמור על גישה ניטראלית בנושא הבעלות", טען חבר הפרלמנט ג'ונתן אוונס, יו"ר קבוצת חברי הפרלמנט.

 

"אסור לתת למצב הזה להמשיך. האוהדים הם הלב של המשחק, אך משום מה האינטרסים שלהם נחשבים שניים לאינטרסים של בעלי המועדונים, גם כאלה שנשארים בתפקיד לזמן קצר", הוסיף.

 

האוהדים נגד הטייקונים

 

בהתאחדות הכדורגל סרבו להגיב על הדו"ח. באחרונה התפתחו מספר מחלוקות מתוקשרות שבמרכזן האוהדים טענו כי הבעלים של הקבוצות מקבלים החלטות שאינן לטובת האינטרסים של המועדון. חלק מאוהדי קובנטרי סיטי לדוגמה, החליטו להחרים את משחקי הבית של הקבוצה במגרש נורת'המפטון טאון. בנוסף, אוהדי לידס יונייטד זועמים על ההחלטה של הבעלים של הקבוצה למכור אחזקת שליטה לטייקון האיטלקי מאסימו סלינו, שחלק מהעסקאות הפיננסיות שלו נחשדות כמפוקפקות. אוהדי קובנטרי צריכים לנסוע 56 ק"מ עד נורת'המפטון כדי לצפות במשחקי הבית של הקבוצה, זאת בעקבות סכסוך בין הבעלים של אצטדיון ריקו ארנה והבעלים של הקבוצה, שהותיר את הקבוצה ללא מגרש ביתי.

 

קבוצת המחוקקים ציינה כי היא "מזועזעת" מכך שלא ננקטה שום פעולה כדי להבטיח את הביטחון הפיננסי ארוך הטווח של Supporters Direct, גוף שהוקם כדי לייעץ ולסייע לאוהדים המעוניינים לנהל קרנות אוהדים. המחוקקים מציינים את ההמלצות שהתקבלו בשנה שעברה בוועדת התרבות, המדיה והספורט בנוגע למימון ארוך הטווח של Supporters Direct. אך אומרים כי הפרמיירליג לא תפסו זאת כשייך לתחום האחריות שלהם. קווין ריי, דובר מטעם Supporters Direct מסר כי הקבוצה מאוכזבים מהקצב האיטי של יישום הרפורמה.

 

"האם נמשיך להתווכח שיש לאמץ חוקים פשוטים שיבטיחו כי קבוצות כדורגל הן בבעלות אנשים שינהלו אותם כראוי, לא יגרמו להן לפשוט את הרגל, ישנו אותן לבלי הכר או יעבירו אותן? בוודאי שלא. הטיעונים בעד הרפורמה מבוססים על מה שקרה בשנה שעברה בקרדיף סיטי, בהאל סיטי, בקובנטרי סיטי, בלידס יונייטד ובהרפורד יונייטד. עכשיו השאלה היא כיצד היא תיראה ומתי תיושם", הסביר ריי.

 

הפרמיירליג והפוטבול ליג מתעקשות ש"חלה התקדמות בכל האזורים שזוהו על ידי הוועדה, כולל תחומי הרגולציה הפיננסית ומעורבות גבוהה יותר של האוהדים".

 

עם זאת, קבוצת המחוקקים מבקשת להטיל גם חוקים שיגנו על ה"נכסים" של הכדורגל שהם בעלי ערך לקהילה, כמו הצבעים של מועדון, השם והבעלות על המגרש הביתי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x