$
ספורט ישראלי

לא ציוני. מקצוען

עזיבתה הצפויה של שדרת הניהול במכבי תל אביב מבליטה את הצורך של הבעלים, מיטשל גולדהאר, לחבר מחדש את הקבוצה לישראל

אוריאל דסקל 10:5226.08.14

עזיבתו הצפויה של אוסקר גארסיה אחרי מספר חודשים בודדים בתפקיד לא באמת מפתיעה. אי אפשר לקיים כאן שגרת חיים רגילה וגם לא שגרת כדורגל נורמלית. גארסיה לא ציוני ולא חייב דבר לציונות. הוא ספרדי, עם הצעות עבודה מאנגליה, יוון וגם ספרד. הוא אולי אוהב את מכבי תל אביב אבל המועדון לא קשור אליו בנימי נפשו ואין צורך שהוא יהיה קשור אליו ככה. הוא מקצוען ובא לכאן בגלל המקצוע שלו - אם הוא לא יכול להתעסק במקצוע שלו כמו שצריך בגלל שאזעקות מפריעות לאימונים וטילים כותשים חצי מדינה - אז אין באמת סיבה שישאר כאן.  

 

 

אוסקר גארסיה, ג'ק אנגלידיס וג'ורדי קרויף. משלושה יצא אחד? אוסקר גארסיה, ג'ק אנגלידיס וג'ורדי קרויף. משלושה יצא אחד? צילום: עוז מועלם

 

ג'ק אנגלידיס, המנכ"ל, גם כן עזב. בלי קשר ללחימה. הוא קיבל הזדמנות לנהל את פאוק סלוניקי העשירה ולא משנה כמה הוא מחובר לישראל ולבוס שלו - מיטשל גולדהאר חברו הטוב מהלימודים - הוא לא ישאר בישראל בגלל הציונות. אפשר לומר אותו דבר על ג'ורדי קרויף, שעל פי הערכות יעזוב גם כן - אם לא באוקטובר הקרוב אז בתום השנה.

 

כולם הגיעו לישראל בגלל הכסף של מיטשל גולדהאר ויותר חשוב, בגלל ההבטחה שקיים: לתת להם לעבוד. נכון, טילים ואזעקות זה לא נעים - אבל זה אמור להיות זמני - ובכל אופן, יש אוטונומיה לעשות מה שצריך לעשות. יש כסף לא רע בכלל ויש את האפשרות לשחק באירופה. בסך הכל לא רע. אבל כשיש מלחמה כבר 50 יום - המצב רע.

 

גולדהאר צפוי להביא אנשי מקצוע אחרים מחו"ל שיחליפו את אלו שעזבו. מדברים על זה שפאקו אייסטרן, לשעבר עוזר המאמן של ראפה בניטס בטנריפה, ולנסיה וליברפול וכיום מאמן במקסיקו (אגב, שם יותר מסוכן מאשר בישראל),שיגיע כמאמן. ואולי גם ג'ורדי קרויף יוחלף במנהל מקצועי מחו"ל. ככל הנראה גם המנכ"ל הבא יגיע מחו"ל (על פי השמועות מדובר במנכ"ל עם ניסיון בקבוצה ששיחקה בליגת האלופות).

 

אם הם יעשו עבודה, סביר להניח שגם הם יעזבו - תחת אש או לא. אחרי שנה, שנתיים או שלוש. האם אפשר לנהל מועדון לטווח הארוך - יותר משלוש שנים - כשכל שנה מתחלף מאמן, כל שנתיים מתחלף מנהל ספורטיבי וכל שלוש מנכ"ל? כן, אבל זה לא נכון לעשות כי זה פוגע בסיכויי הקבוצה להתברג על בסיס קבוע בתחרויות האירופאיות - שלכך יש חשיבות כספית ומקצועית.  

 

צריך לצאת מנקודת הנחה שאנשי מקצוע מחו"ל יעזבו את ליגת העל במוקדם או במאוחר. הליגה חלשה, המיקום בעייתי מבחינה פוליטית והכסף יכול להיות טוב מאוד אבל אפשר להרוויח יותר במקום אחר. זו האמת. ולכן ישנה חשיבות עצומה שאותם אנשי מקצוע, כחלק מדרישות התפקיד שלהם, יכשירו אנשי מקצוע מקומיים כיורשים אפשריים.

 

יש מאמנים ישראלים מוכשרים ויש גם אנשי ניהול ישראליים מוכשרים. כמו כן, סביר להניח שישראלי ישאר כאן זמן רב יותר ויהיה פחות להוט לעזוב כשאזעקה מעירה אותו ב-6 בבוקר. גולדהאר העביר את מכבי תל אביב הליך אבולוציוני חשוב על ידי ניתוקה מהניהול הישראלי הנגוע ועכשיו הוא צריך לעשות מעשה נוסף ולחבר אותה חזרה לשורשים הישראליים עם מנהיגים ישראליים.

 

אין בסיס לשינוי

 

בסקירה השנתית שלהם, גלובס פרסמו את המאזנים של קבוצות ליגת העל בישראל. על פי הפרסומים של גלובס 14 קבוצות ליגת העל את 2013/14 בהפסד תפעולי של 147 מיליון שקל - וכל הקבוצות, מלבד אחת, רשמו הפסדים. גולדהאר כיסה את הבור הכי גדול - 46 מיליון שקל ויעקב שחר כיסה הפסד של 30 מיליון שקל.

 

גם הפועל תל אביב, הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים רשמו הפסדים דו ספרתיים ושש קבוצות אחרות סיימו בהפסד מינימלי למרות שהעירייה - כלומר משלמי הארנונה - מספקים להן גב כלכלי.

 

כבר שנים שהכדורגל הישראלי מנופח ותלויי בחסדים של אנשים פרטיים או רשויות מקומיות. כבר שנים שההתאחדות לכדורגל לא עושה דבר בעניין. כבר שנים שהבקרה התקציבית מדברת רק על זה ש"צריך יותר בעלים עשירים בכדורגל". אבל אל תדאגו, איך שזה נראה אף אחד לא הולך לעצור את הדימום הזה - גם לא המנהלת שבינתיים מתנהלת ועובדת בדיוק כמו ההתאחדות לכדורגל.

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x