האם השוויצרים פועלים נגד פיפ"א?
עפ"י שינוי החוקה השוויצרית, ראשי ארגוני הספורט שבסיסם בשוויץ – כמו פיפ"א – ייחשבו כבעלי מעמד של "אנשי ציבור" בעת חקירות שחיתות ויוכלו להיחקר בעבירות כגון הלבנות הון ושחיתות
מנהיגי ארגוני הספורט שבסיסם בשוויץ – כמו פיפ"א – ייחשבו מעתה כבעלי מעמד של "אנשי ציבור" (Politically Exposed Persons) בעת חקירות שחיתות. הפרלמנט השוויצרי אישר ביום שישי את החוק כחלק מחקיקה מקיפה יותר נגד הלבנות הון.
- בלאטר: "פיפ"א אינה אחראית לתנאי העובדים הזרים שמועסקים בקטאר"
- סוני תסיים את הענקת החסות לפיפ"א בעקבות פרשות השחיתות
- מנכ"ל הבונדסליגה על השחיתות בפיפ"א: "להחרים את טורניר המונדיאל"
"זה לא מושלם, אבל זה החוק", הגיב רולנד בושל, חבר פרלמנט מטעם מפלגת העם השוויצרי שמקדמת את המאמצים לערוך רפורמות בארגוני הספורט בראיון ל-swissinfo.ch , לאחר ההצבעה על החוק, שעבר ברוב של 128 מול 62 מתנגדים. עם זאת, בושל הודה כי ההגדרה של אנשי ציבור (PEP) היא מעט "קיצונית", מכיוון שהיא מטילה רשת רחבה ביותר.
"לא מדובר רק בנשיא פיפ"א ספ בלאטר, אלא גם במזכירה והדירקטורים שלו מושפעים מכך – גם המשפחות והאנשים המקרובים להם", ציין בושל והוסיף שהחקיקה "תקשה על כל האנשים האלה לפתוח חשבון בנק רגיל".
בתגובה הכריז דובר של פיפ"א: "כפי שציינו בפיפ"א מספר פעמים בעבר, אנחנו תומכים בצעדים שבהם נוקטת הממשלה כדי להגן על היושרה של הספורט וכדי להילחם בשחיתות".
אולם בושל אינו חושב שהחקיקה מספיקה. בשלב זה, קרוב ל-65 פדרציות וארגוני ספורט בינלאומיים ממוקמים בשוויץ. פיפ"א, הגוף העולמי המנהל את הכדורגל, פועלת ממטה בציריך, והיא הארגון המוכר ביותר. אך ארגונים נוספים, ביניהם הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) ואופ"א המנהלת את הכדורגל האירופי, עמדו גם כן בעבר במרכז חקירות שחיתות. אולם, החוק שעבר ביום שישי אינו חל על אופ"א מכיוון שמבחינה טכנית מדובר בארגון אירופי.
"רציתי שהם ייכנסו לחוק, אך לא הצלחתי", הודה בושל. "אך זה לא כזה גרוע, מכיוון שבכירים רבים באופ"א מכהנים ממילא בועדות של פיפ"א, כך שהחוק כן חל עליהם".
נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי, תומאס באך, שיוכר כבעל מעמד של "איש ציבור", הודיע כי הוא מקבל את החוק "בלב שלם".
הוועד האולימפי יבקר את החשבונות שלו לפי סטנדרטים גבוהים יותר מאלה המחויבים לפי החוק, הוסיף באך.