$
ספורט ופוליטיקה

האתגר הגדול של נשיא אופ"א הבא: למצוא פורמט חדש לליגת האלופות

הקמת טורניר מתחרה לליגת האלופות נותרה אפשרות רצינית עבור חלק מהקבוצות, זאת לקראת שיחות על שינוי פוטנציאלי למבנה של כדורגל הקבוצות האירופי

שירות כלכליסט 13:2301.08.16

הקמת טורניר מתחרה לליגת האלופות נותרה אפשרות רצינית עבור חלק מהקבוצות, זאת לקראת שיחות על שינוי פוטנציאלי למבנה כדורגל הקבוצות האירופי. כך עולה מדיווחים באירופה. 

 

ריאל מדריד חוגגת זכייה בליגת האלופות. ריאל מדריד חוגגת זכייה בליגת האלופות. צילום: גטי אימג'

 

לפי "הדיילי טלגראף", "הפופולאריות העצומה של הפרמיירליג ברחבי העולם ממשיכה להדאיג מועדונים בליגות האחרות, שמחשיבים את התחרות האירופית כמקור העיקרי לצמיחה בהכנסות".

 

בשורה של פגישות בעניין זה דנו מועדונים באפשרויות השונות העומדות בפניהן, כשמלבד הקמת טורניר חדש כוללות עריכת שינוי משמעותי בליגת האלופות, כך שישתתפו בה בעיקר הקבוצות החזקות ביותר באירופה.

 

בדיונים חילקו מסמכים שכללו הצעות שנעות מהקמת תחרות חדשה לגמרי ועד לשינויים קלים במבנה הנוכחי. לפי הדיווחים, אחת ההצעות קוראת ליצירת תחרות אירופית מורחבת, שתבטיח לפחות שישה מקומות לכל אחת מהליגות הגדולות.

 

אפשרויות נוספות כוללות הדחות נוספות לפני שלב הבתים, כך שמספר הקבוצות יופחת ל-16, וישמרו מקומות לקבוצות מסוימות. כמו כן, ההצעה היא לקיים את המשחקים בסופי השבוע, אך הקבוצות האנגליות קרוב לוודאי שיתנגדו לכך.

 

דליאן וונדה גרופ, תאגיד הנדל"ן והבידור בבעלותו של המיליארדר הסיני וונג ג'יאנלין, פרסמה החודש הצהרה, שבה הכחישה כי הפעילה לחץ על קבוצות להצטרף לתחרות חדשה, אך הודתה כי קיימה שיחות שנועדו "לחקור את הדרכים בהן ניתן לפתח את הקשר בין ספורט ועסקים".

 

קבוצות איטלקיות וספרדיות עומדות בראש המאבק לשינוי מקיף. הנציגות האנגליות לא מעוניינות בשינוי, בעוד שהגרמנים ניטראליים יחסית.

 

חוזה השידור החדש של הפרמיירליג בשווי 5.14 מיליארד ליש"ט מגמד את הסכומים שמרוויחים בליגותה אחרות, וההילה של הליגה ברורה לאור המינויים האחרונים של ז'וזה מוריניו, פפ גווארדיולה, אנטוניו קונטה ויורגן קלופ.

 

על אף היוקרה שלה, ליגת האלופות מתקשה לעמוד בקצב צמיחת ההכנסות של הפרמיירליג. בעונה שעברה לדוגמה, הרוויחה ריאל מדריד מהזכייה, ה-11 במספר שלה, בגביע האירופי סכום נמוך משהרוויחו 11הקבוצות המדורגות ראשונות בפרמיירליג. הפער הזה צפוי להתרחב אף יותר בחוזה השידור הנוכחי.

 

התסכול באירופה נובע מהטענה שבכך שהוחלט לפתוח את התחרות ליותר מדינות, אופ"א אמנם מבטיחה לעצמם תמיכה פוליטית, אך אינה ממקסמת את הפוטנציאל המסחרי של הקבוצות השיווקיות ביותר. ישנה גם תחושה שליגת האלופות בצורתה הנוכחית הופכת להיות מלהיבה רק משלב הנוק אאוט, שמתחיל בפברואר.

 

נשיא חדש לאופ"א יבחר ב-14 בספטמבר, זאת בעקבות הדחתו של מישל פלאטיני. הפורמט של תחרויות הקבוצות לשלוש השנים הבאות לאחר 2018 יעלה לדיון בפגישה של הוועד הפועל ב-15 בספטמבר, והחלטה סופית תתקבל רק בדצמבר. לאיגוד המועדונים האירופי, שמייצג את הקבוצות, יש שני חברים עם זכויות הצבעה בוועד הפועל.

 

"אופ"א נמצאת בקשר מתמיד עם כל בעלי העניין, כולל המועדונים, בנוגע לכל ענייני הכדורגל לרבות שינויים פוטנציאלים", מסר דובר של הארגון. "כל תכנית לפתח את הפורמט של תחרות הקבוצות שלנו תעלה לדיון ותפותח ביחד איתם. לא עומדות בשלב זה הצעות קונקרטיות על השולחן, שכן עברה רק עונה אחת מאז תחילת המחזור החדש (2015-2018) של התחרויות. אולם, אפשר לצפות להחלטה עד סוף 2016". 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x