כיסאות ריקים? מארגני האולימפיאדה בריו מחלקים כרטיסים בחינם
המארגנים השיקו תכנית חפוזה בעקבות הנוכחות הדלה בתחרויות, זאת באמצעות חלוקת 240 אלף כרטיסים לילדים מקומיים מקהילות נחשלות
המארגנים של אולימפידת ריו 2016 השיקו תכנית חפוזה בעקבות הנוכחות הדלה בתחרויות, זאת באמצעות חלוקת 240 אלף כרטיסים לילדים מקומיים מקהילות נחשלות. אלא שהפתרון שמצאו המארגנים הוא כעלה תאנה להדרה של אוכלוסיות חלשות מהתחרויות, והאפשרות שהן דווקא פגעו בהן.
- יהיה בסדר אבל...
- רוב מנהיגי העולם יצפו בטקס פתיחת האולימפיאדה בבית
- הברזילאים לא יכולים לקנות כרטיסים לאולימפיאדה
השורות הריקות ביציעים גרמה לכאב ראש למארגנים, בזמן שהאולימפיאדה פגעה חמורה בתושבים העניים של ריו, כולל שימוש בכספים ציבוריים בתקופה של מיתון, זאת בנוסף לכך שהבטחות לתיקון התשתיות כמו שיפור מערכת הביוב, לא מומשו.
הארגון הבעייתי ביטל את הסיכוי שברזיל תסיים את האולימפיאדה משופרת, חזקה ומסוגלת לארח עוד אירוע עולמי. מעבר לכך, העניים הודרו מהחוויה כולה, ומרכז האירוע אורגן בפרברים העשירים של העיר כמו שכונת בארה דה טיז'וקה היוקרתית. הדבר דומה למצב שבו ניו יורק הייתה נבחרת לארח את האולימפיאדה ומחליטה לקיים אותה בהמפטונ'ס.
ריו היא אמנם עיר מגוונת מבחינת תרבותית ואתנית, אך כפי שבמונדיאל 2014 כמעט ולא נראו פרצופים שחורים בקהל, ההערכה היא שגם באולימפיאדה הם יעדרו מהאצטדיונים.
לפי נתונים הממשלה מ-2012, יותר מ-16 מיליון ברזילאים חיים על 1.30 דולר ביום. כלומר, ריו אינה כמו לונדון שבה מעמד ביניים נרחב נאבק לזכות בהזדמנות לחוות חלק מהאולימפיאדה.
נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי תומאס באך אמר בשבוע שעבר לפני פתיחת המשחקים כי הוא מצפה שתושבי ריו "יפגינו התלהבות גדולה" באולימפיאדה.