בנק וואקוביה במו"מ למכירתו לסיטיגרופ או לוולס פארגו
שיחות מתנהלות גם עם הבנק הספרדי סנטנדר. גולדמן זאקס: חשש שבדומה לוושינגטון מיוצ'ואל, ימשכו גם לקוחות וואקוביה את פקדונותיהם מחשש לקריסה
בנק וואקוביה במגעים למכירתו לסיטיגרופ בעקבות הפסדי שיא שצבר על רקע משבר המשכנתאות. כך מדווח ה"ניו יורק טיימס". על פי העיתון, לפי גורמים המקורבים לנושא אין כל אישור לכך שמו"מ בין סיטיגרופ לוואקוביה יניב עסקה.
ה"וול סטריט ג'ורנל" מדווח כי הצעות רכישה לוואקוביה עשויות להגיע מוולס פארגו שבסיסו בסן פרנסיסקו או בנק סנטנדר הספרדי. מניית הבנק התרסקה אמש בוול סטריט בכ-27%.
וואקוביה, הבנק הרביעי בגודלו בארה"ב, רשם ברבעון השני הפסד עתק של 8.86 מיליארד דולר - הרבה מעל תחזיות האנליסטים.
ההשתלטות עשויה למחוק את חלקם של בעלי המניות בוואקוביה. כך קרה כאשר בנק וושינגטון מיוצ'ואל נרכש על ידי ג'יי.פי. מורגן צ'ייס. הבנק
"וושינגטון מיוצ'ואל הוכיח כי אחד הגדולים הבנקים יכול לקרוס, ואם אתם מחפשים לראות מי הקורבן הבא בעשיריה הפותחת, וואקוביה הוא המועמד", אמר סטאן סמית, מרצה לבנקאות באוניברסיטת מרכז פלורידה באורלנדו.
הג'ורנל, בצטטו אדם המקורב לשיחות, אמר כי גורמים רשמיים מחזרים אחר וולס פארגון וסנטנדר, אף כי הם אינם מאמינים שהבנק שלהם סובל ממחסור במזומנים ואינם רואים צורך למהר ולסגור את העסקה. שיחות מוקדמות יותר עם מורגן סטנלי הגיעו למבוי סתום.
דוברת מטעם סיטיגרופ לא מסרה תגובה לדיווח ב"טיימס" וכן לא התקבלו תגובות של נציגי סאנטאנדר ווולס פארגו.
"תוכנית הקונגרס הנידונה עתה והעובדה כי מצוקת וושינגטון מיוצ'ואל נפתרה על הצד הטוב ביותר עבור הלקוחות שלו, הם שני צעדים חשובים לכיוון השבת האמון במערכת הפיננסית", כתב רוברט סטיל, מנכ"ל וואקוביה, במייל לעובדים, שם אמר כי הוא אופטימי לגבי תוכנית החילוץ. "אנחנו עובדים למען חיזוק וניהול ההון והנזילות בסביבה מאתגרת זו", הוסיף.
לואיז פיט, אנליסטית בגולדמן זאקס, כתבה בדו"ח בסוף השבוע כי בדומה לוושינגטון מיוצ'ואל, גם לקוחות וואקוביה עלולים למשוך בהמוניהם את הפקדונות מחשש לקריסה. לפי פיט, לוואקוביה פקדונות בהיקף של כ-391 מיליארד דולר מתוך נכסים בהיקף כולל של 436 מיליארד דולר.
דוברת מטעם הבנק, כריסטי פיליפס-בראון, אמרה כי החברה אינה נוהגת להגיב לדוחות אנלסיטים. היא כתבה כי הבנק פתח 745 אלף חשבונות פיקדון מאז יוני, עלייה של 6% מהממוצע היומי במחצית הראשונה של השנה.