$
חברה וסביבה

האם תנועת המחאה העולמית תצליח במוצ"ש להוציא המונים לרחובות?

אחרי חודשים של הפגנות מפוזרות, ב־15 באוקטובר יתקיימו בו־זמנית פעולות מחאה בעשרות ערים בעולם. המטרה אחת: שינוי השיטה מן היסוד

מיכל פופובסקי וארז רומס 23:2809.10.11

צ'ה גווארה כבר אמר ש"המהפכה היא לא כמו תפוח שנופל מהעץ רק כשהוא בשל. צריך לגרום לו ליפול".

 

תנועת המחאה העולמית, שמתפשטת בחודשים האחרונים ביותר ויותר מוקדים בעולם, תנסה ב־15 באוקטובר לעבור לשלב הבא, השלב הגלובלי: במוצ"ש יתקיימו הפגנות של "זועמים" בעשרות ערים בעולם בו־זמנית, שבהן ידרשו מהמנהיגים ומהאליטות הכלכליות "להפסיק לפעול לרווחת המעטים ולהבין שעתידם תלוי בנו - לא בהם", כפי שנכתב באתר האינטרנט של תנועת United For Global Change שמתאמת בין ההפגנות.

 

המחאה הגלובלית תואמה כמעט אך ורק דרך הרשתות החברתיות. הדיונים הסוערים שמתקיימים בהן לקראת האירוע מראים כי אף שלכל מדינה יש מוקדי מצוקה בוערים יותר ופחות ואופי הבעיות משתנה ממקום למקום, מנוע הבעירה שמוציא אנשים לרחובות דומה: "מצב בלתי נסבל - מערכת מושחתת - זעם עולמי".

 

המפגינים רוצים לחגוג בשבת את יכולתם של האזרחים לקחת את הכוח בחזרה לידיהם בנקודה זו בזמן, ולא לחכות שהתפוח ייפול מעצמו.

 

 

  •  לוס אנג'לס, צילום: רויטרס
    לוס אנג'לס
    |
    צילום: רויטרס
  •  וול סטריט, ניו יורק , צילום: איי פי
    וול סטריט, ניו יורק
    |
    צילום: איי פי
  •  הודו, צילום: איי פי
    הודו
    |
    צילום: איי פי
  •  יוון, צילום: איי אף פי
    יוון
    |
    צילום: איי אף פי
  •  קולומביה, צילום: אי פי איי
    קולומביה
    |
    צילום: אי פי איי
  • ספרד
    ספרד
  •  ריו, ברזיל, צילום: איי פי
    ריו, ברזיל
    |
    צילום: איי פי

 

6 עובדות על אירועי המחאה ב-15 באוקטובר

 

מה בתוכנית

 

מאחר שאין הנהגה ריכוזית, אין דרך לצפות מה בדיוק יקרה בכל מקום. באופן טבעי, צפויים להיות אירועי מחאה ואסיפות עם המוניות, במקביל לאינספור פעולות יצירתיות של יוזמות מקומיות בשטח.

 

מי משתתף

 

המכנה המשותף היחיד של המשתתפים בכל העולם הוא שהם רואים עצמם שותפים לגל ההתעוררות הפוליטית ששוטף את העולם בחודשים האחרונים. העיקרון המאחד של כל הקבוצות הוא שאין להן מנהיגים, אלא שהן מורכבות מאזרחים מן השורה שיצאו לרחוב ולקחו אחריות. עם זאת, ישנו תיאום בין מוקדי ההתארגנות בעולם.

 

מה בעצם הם רוצים

 

כל מוקד מחאה בכל עיר קובע את המסרים הספציפיים שלו, אך לכולם ברור שישנו מסר כללי משותף — להפסיק את ריכוז הכוח בידי האליטות הפוליטיות־כלכליות, ליצור דמוקרטיה השתתפותית עמוקה יותר, וכן ליצור סולידריות בינלאומית כנגד כל צורת דיכוי ואי־צדק.

 

התארגנות ב"קוד פתוח"

 

הקריאה ליציאה המונית לרחובות ב־15 באוקטובר הגיעה מספרד, שם פועלת רשת רוחבית של אסיפות שמתאמת את הפעולות של תנועת ה־15M. מאז התפרצות המחאה בספרד בחודש מאי נוצרו עשרות התארגנויות רוחביות שפועלות באופן עצמאי ובאמצעות אסיפות דמוקרטיות. המחאה בוול סטריט היא רק המופע האחרון של אותו סוג התארגנות שצמח בניו יורק והתפשט לכל ארה"ב. כל אסיפה היא עצמאית, אך עובדת בתיאום עם האסיפות האחרות באמצעות אימייל, פייסבוק, רשת חברתית אלטרנטיבית ואסיפות צ'ט שבועיות בינלאומיות.

 

נשכבים על הגדר בסטרימינג

 

כבר כמה שבועות שמתקיימות אסיפות צ'ט שבועיות בינלאומיות בנושא 15 באוקטובר. הרבה מידע עובר גם ברשימות התפוצה, בפייסבוק ובטוויטר. בנוסף, קמות יוזמות משותפות להכנת סרטוני יוטיוב ותוכניות לקיים שיחות וידיאו חיות בזמן ההפגנות.

 

גם ישראל תהיה שם

 

בישראל ינסו לשלב בין המחאה המקומית למחאה הבינלאומית. בתל אביב יקבלו את פני צעדות המאהלים שיגיעו מכל הארץ בדרכן לירושלים, ויקיימו אירוע שבו המשתתפים יוזמנו לשלוח ציוצי טוויטר שיוקרנו על מסך, ולהשתתף באסיפה על מערכת כלכלית צודקת, תוך קשר ישיר עם מוקדי אירועים בעולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x