$
בשולי החדשות

צבא ארה"ב נסוג, אבל בבגדד לא מוותרים על ההמבורגר

בירת עיראק נהנית מפריחה של רשתות מזון שמגישות מאכלים אמריקאיים טיפוסיים. הבעלים הם לרוב יזמים מקומיים שמנסים לחקות את המותגים הבינלאומיים

סוכנויות הידיעות 09:3728.08.12

גל חדש של מסעדות בסגנון אמריקאי מתפשט בחודשים האחרונים ברחבי בירת עיראק, ומושך לקוחות רבים שמחפשים אלטרנטיבה מערבית לאוכל הערבי המסורתי, כך מדווחת סוכנות הידיעות אי.פי.

 

את שיגעון המזון המהיר מובילים דווקא יזמים עיראקים ומשקיעים ממדינות סמוכות, ולא רשתות מזון בינלאומיות גדולות. אחרי שנים של אלימות והפצצות על בסיס יומיומי, עיראק נחשבת כיום לשוק עם פוטנציאל גדול לרווח, בזכות התושבים הסקרנים והתחרות הנמוכה יחסית.

 

אחת התוספות האחרונות היא מסעדה בת שתי קומות בשם צ'ילי האוס, שמציעה לקהל הלקוחות מנות כמו כנפיים פיקנטיות, המבורגר וסלט קיסר. אי.פי מדווחת כי בערבים ניתן לראות בה אנשי כוחות ביטחון במדים, יושבים עם משפחותיהם המורחבות.

 

לב סצנת המזון המהיר הבגדדית היא מחוז מנצור. בעבר המסעדות הערביות המסורתיות זכו לפופולריות רבה, אולם כיום מתחרות בהן מסעדות עם שמות בעלי ניחוח מערבי, כמו פלורידה פרייד צ'יקן, מיסטר פוטאטו, פיצה בואט וברגר פרנדס. יש אפילו גרסה מקומית של קנטאקי פרייד צ'יקן (KFC) שנקראת KFG.

 

מסעדת עוף מטוגן בסגנון אמריקאי בבגדד מסעדת עוף מטוגן בסגנון אמריקאי בבגדד צילום: איי פי

 

ב"אזור הירוק" של בגדד - שבו שכנה מפקדת צבא ארה"ב - פעלו בתקופת המלחמה סניפים של רשתות אמריקאיות

גדולות כמו פיצה האט, ברגר קינג וסאבוויי, אולם הן נסגרו בשנה שעברה עם נסיגת הכוחות האמריקאיים. מאחר שהמסעדות היו מאחורי ביצורים ומחסומים, רוב העיראקים מהיישוב לא זכו להתקרב אליהן.

 

במזנון בורגר ג'וינט במנצור שהקימה חברת ההשקעות VQ אינבסטמנט שפועלת בעיראק ובאיחוד נסיכויות המפרץ, מדווחים שאף שהעסקים הולכים לא רע, יש לא מעט אתגרים כשעובדים בעיראק. כך למשל, המלצרים בבורגר ג'וינט נאלצו להפסיק להשתמש במכשירי אייפד ללקיחת הזמנות כי האינטרנט נופל לעתים קרובות. בנוסף, יש מוצרים מערביים שקשה למצוא כמו קטשופ היינץ ואפילו חסה, ולקוחות רבים לא מכירים מאכלים בסיסיים כמו מילקשייק ועוגיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x