הטרויקה לאזרחי יוון: תתחילו לעבוד 6 ימים בשבוע
עוד דורשים נציגי הנושים הבינלאומיים של המדינה מוכת החובות לנקוט ברפורמה קיצונית בשוק העבודה שתשפיע גם על שכר המינימום
הנושים הבינלאומיים של יוון דורשים מהממשלה באתונה לחייב שבוע עבודה של שישה ימים, זאת במסגרת התנאים הנוקשים של תכנית החילוץ השנייה של המדינה, כך מדווח העיתון הבריטי הגרדיאן.
הפרטים נחשפו לאחר שהודלף מכתב ששלחו נציגי הנושים הבינלאומיים, המכונים הטרויקה, ומורכבים מנציגי קרן המטבע הבינלאומית, הנציבות האירופית והבנק האירופי המרכזי. במכתב דורשים הנושים כי בתמורה לחילוץ, תיאלץ יוון לנקוט ברפורמה קיצונית בשוק העבודה שתשפיע גם על שכר המינימום, הגבלות על שעות נוספות ושעות עבודה גמישות. אולם הדרישות הללו קרוב לוודאי רק יחמירו את המחלוקת בין הממשלה וארגוני העובדים ביוון.
לאחר עיכוב ארוך, שנגרם בשל חודשים של שיתוק פוליטי ביוון, הפקחים מטעם הטרויקה צפויים לשוב לאתונה השבוע, על מנת לבדוק את ההקפדה של יוון על תנאי תכנית החילוץ. בחודש הבא יפרסמו את מסקנותיהם, שיקבעו האם יוון תורשה בסופו של דבר להישאר בגוש היורו.
המכתב שהודלף, נשלח בשבוע שעבר לשרי האוצר והעבודה היווניים, והוא מורה לממשלה להאריך את שבוע העבודה גם לסוף השבוע. "הגבירו את הגמישות של שעות העבודה: הגבירו את מספר ימי העבודה המקסימליים לשישה ימים בשבוע בכל הסקטורים", נכתב במכתב.
עוד דורשים הנושים קביעת שכר מינימום מחייב שיעודד חזרה לעבודה, במדינה ששיעור האבטלה בה מתקרב ל-30%. "שיעור האבטלה גבוה מדי, ויש צורך במדיניות שימנעו ממנו להפוך להיות מבני".
אחת הסיבות למכתב הנוקשה היא החשש ההולך ומתגבר בברלין ובבריסל שממשלתו של אנטוניס סאמראס מפגרת ביישום הרפורמות הכלכליות והפיסקאליות, שנדרשו בתמורה לשתי חבילות החילוץ שאושרו למדינה בשנתיים האחרונות.
סאמראס מצידו מבקש זמן נוסף לעמידה ביעדי הורדת הגירעון, אולם כתוצאה מכך יהיה צורך ככל הנראה בחבילת חילוץ שלישית.