$
כלכלה ומדיניות

רפורמת ההגירה תוכל לתרום לארה"ב 1.5 טריליון דולר

כלכלנים מסכימים על כך שהתוכנית המהפכנית תביא בעשור הקרוב תועלת רבה לכלכלה המדשדשת. היא צפויה להיות מאושרת עד סוף השנה

סוכנויות הידיעות 09:0130.01.13

לרפורמת ההגירה שמקדם נשיא ארה"ב ברק אובמה עם קבוצה של סנאטורים משתי המפלגות יש פוטנציאל לתת תנופה רצינית לכלכלה המדשדשת ולהוות את המהפך הגדול ביותר שעבר מערך ההגירה האמריקאי מאז שנות השמונים.

כלכלנים אמרו ל"רויטרס" כי אם התוכנית של אובמה תאושר, חוקי הגירה מקלים יותר יעודדו יזמות, יגבירו את הביקושים לדיור, יגדילו את ההכנסות ממסים ויסייעו בהפחתת הגירעון התקציבי. 

כמו כן, הכלכלנים סבורים כי אם יותר מהגרים יוכלו להיכנס למדינה באופן חוקי ורבים מהמהגרים מחסרי האשרה יורשו להישאר בשטחה, הדבר יסייע לארה"ב לבלום את תופעת הירידה בשיעור הילודה ולמצב את עצמה בעמדה דמוגרפית טובה יותר בהשוואה לאירופה, יפן וסין.

 

 

המהלך של אובמה החל לצבור מומנטום ביום שני, לאחר שקבוצה על־ מפלגתית של שמונה סנאטורים תציג תוכנית לביצוע רפורמה אחת מקיפה בהגירה, במקום לפתור בעיות נקודתיות בזו אחרי זו.

 

הרפורמה אמורה לסלול את הדרך להתאזרחותם של כ־11 מיליון מהגרים לא חוקיים וכן אפשרות להביא לארה"ב עובדים מיומנים. כ־40% מהמדענים בארה"ב הם מהגרים. ההצעה משלבת בתוכה גם את דרישת הרפובליקנים להקים מערכת אכיפה נוקשה.

 

 

אתמול, במהלך ביקור בלאס וגאס, הציג הנשיא באופן רשמי את תוכניתו לרפורמת ההגירה המהפכנית, והוא יפעל במרץ לכך שהיא תאושר עוד השנה, כדי שיוכל להציג את הישגיה לקראת הבחירות הבאות לקונגרס ב־2014.

 

"תעשיות רבות בארה"ב לא מצליחות למצוא את העובדים שלהן הן זקוקות כדי לעמוד בהזמנות ולהרחיב את הייצור, אפילו במצב הכלכלי הנוכחי", אמר לרויטרס אלקס נוראסת', מומחה להגירה ממכון קאטו הליברטריאני.

 

בקרב כלכלנים קיימת הסכמה שהתועלת בהגירה גדולה מהעלות. הגירה מגדילה את הביקושים ואת הפריון, מעודדת חדשנות ומסייעת להורדת מחירים. אזרוח מהגרים לא חוקיים יכול להועיל גם לצמיחה בזכות עלייה בשכר, ויבוא מהגרים חוקיים מיומנים יכול להגדיל את הפריון.

 

עם זאת, הכלכלנים חלוקים ביניהם על עוצמת ההשפעה שיש להגירה על הצמיחה הכלכלית. ראול הינוחוסה־אוחדה, מומחה למדיניות הגירה מאוניבירסיטת קליפורניה, מעריך כי עידוד הגירה חוקית ואזרוח מהגרים לא חוקיים יוכלו להוסיף לכלכלה האמריקאית 1.5 טריליון דולר בעשר השנים הקרובות. מדובר למעשה בתוספת שנתית של 0.8% לתמ"ג.

לעומתו, ריצ'רד פרימן מהרווארד סבור כי התועלת מהמהגרים הלא חוקיים כבר מגולמת בביצועי הכלכלה האמריקאית כיום, והערך הכלכלי של אזרוחם הוא שולי ביותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x