בית הנבחרים בארה"ב אישר העלאת תקרת החוב באופן זמני עד אמצע מאי
תקרת החוב האמריקאי, העומדת היום על 16.4 טריליון דולר, הועלתה באופן אוטומטי משנת 1917 מאז הקונגרס העלה אותה 79 פעמים; יו"ר בית הנבחרים ג'ון ביינר: "הציבור האמריקאי מבין שאי אפשר להמשיך להוציא כסף שאין לנו"
שבועות מספר עד לפקיעת תוקפה של תקרת האשראי בית הנבחרים בארה"ב אישר את העלאת תקרת החוב באופן זמני עד ה-19 במאי. זאת לאחר שג'ון ביינר, יו"ר בית הנבחרים אמר כי יתמוך בהצעת החוק. "אני חושב שהציבור האמריקאי מבין שאי אפשר להמשיך להוציא כסף שאין לנו", אמר ביינר. "זה הצעד בראשון להבאת אחריות פיסקלית אמיתית לוושינגטון".
- "העיסוק בארה"ב מוגזם. סין תנהיג את העולם החדש"
- S&P: השיחות על הצוק הפיסקאלי לא ישפיעו על דירוג ארה"ב
- אובמה: "ארה"ב לא יכולה להרשות לעצמה עוד עימותי תקציב ומשברים מפוברקים"
תקרת החוב האמריקאי, העומדת היום על 16.4 טריליון דולר, הועלתה באופן אוטומטי משנת 1917 מאז הקונגרס העלה אותה 79 פעמים, כולל 49 פעמים תחת נשיאים רפובליקנים מאז 1060. האישור עליו הוחלט היום מאפשר לממשל ללוות כל הדרוש לו כדי לעמוד בהתחייבויות במהלך התקופה הנוספת שמסתכמת בכארבעה חודשים. מדובר בצעד היסטורי מצד הרפובליקנים, שהחליטו לסגת מקרב נוסף סביב תקרת החוב ולהתמקד בדרישות פיסקאליות אחרות, שלא יסכנו חדלות פירעון הרסנית על החוב האמריקאי.
הדרישות כוללות את תאריך היעד של האחד במרץ שבו ייכנסו לתוקף אוטומטי קיצוצים בהוצאות, וכן פקיעת התוקף של מימון לסוכנויות ותכניות ממשלתיות ב-27 במרץ.
על פי ההערכות הנוכחיות של משרד האוצר האמריקאי, בין אמצע פברואר לתחילת מרץ תגיע המדינה לקצה גבול היכולת שלה ללוות כספים, שעומד כעת על 16.4 טריליון דולר.