$
חברה וסביבה

צ'ילה: ניצחון לאינדיאנים במאבק בענקית כרייה

בית המשפט קבע כי מכרה של באריק גולד מסכן את מי השתייה של קהילה מקומית. הרישיון שניתן לכורת הזהב הגדולה בעולם ייבחן מחדש

סוכנויות הידיעות 13:2317.07.13

בית משפט בצ'ילה קבע שלשום כי תאגיד כריית הזהב הגדול בעולם, באריק גולד, הפר כללי הגנה על הסביבה שאליהם התחייב בעת הקמת מכרה בצפון צ'ילה, שבו הושקעו 8.5 מיליארד דולר עד כה.

 

בכך קיבל בית המשפט את עמדתם של תושבי המקום, בני עם הדיאגיטה, שטענו כי פעילות המכרה מסכנת את ניקיון מי השתייה שלהם.

 

המכרה בפסקואה למה שבצ'ילה המכרה בפסקואה למה שבצ'ילה צילום: רויטרס

 

הרשות להגנת הסביבה בצ'ילה הוציאה כבר באפריל צו המורה על הפסקת הקמת המכרה בפסקואה למה שבמדבר אטקמה בצפון צ'ילה, אולם כעת החליט בית המשפט בעיר המחוז קופיאפו כי העבודות לא יחודשו עד שבאריק תתקין במכרה מערכות למניעת זיהום של מי התהום.

 

כמו כן חייב בית המשפט את באריק לנטר את מצבם של שלושה קרחונים המספקים מים לפלגים במחוז, ולתקן את הנזק שגרמה בניית המכרה לזרימת מי נגר באתר הכרייה. השופטים הורו גם על בחינה מחודשת של רישיון הכרייה באתר שניתן לבאריק ב־2006. המכרה אמור היה להתחיל לפעול השנה, ובאריק העריכה כי תפיק ממנו כ־850 אלף אונקיות זהב מדי שנה (כ־24 אלף ק"ג).

 

בתגובה לפסיקת בית המשפט מסרה החברה כי היא "פועלת בשקדנות כדי למלא אחר כל הדרישות הרגולטוריות". מקור המקורב להנהלת באריק גולד מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי החברה לא צפויה לערער על החלטת בית המשפט בצ'ילה.

 

לורנסו סוטו, שייצג את 550 אנשי קהילת הדיאגיטה החיים באזור המכרה, אמר כי ההחלטה לבחון מחדש את רישיון הכרייה שניתן לבאריק עשויה להביא אפילו לביטול המיזם. "התנאים היום הם לא התנאים של 2006, אנו לא פוסלים אף אפשרות, כולל סגירה של המכרה", מסר סוטו לסוכנות הידיעות אי.פי.

 

לפסיקה עשויות להיות השלכות גם בארגנטינה, ששטח הכרייה מתפרס למחוז סן חואן שבתחומה. הרשויות במדינה מעוניינות בהמשך בניית המכרה בפסקואה למה, שכן באריק היא אחת המעסיקות הגדולות במחוז הגובל עם צ'ילה, וביטול המיזם עלול להביא לפיטורים בשורותיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x