$
בשולי החדשות

"זה נראה כמו זחל מפלצתי!": הסיפורים מאחורי השמות של חברות הענק

מה עבר למייסד איקאה בראש כשהחליט דווקא על השם הזה? איך האנטילופה קשורה לשם ריבוק? ומהם ראשי התיבות של יאהו?

סוכנויות הידיעות 22:2625.11.13
האם תהיתם פעם מה מקור השם סטארבקס? ואיך המציאו את השמות יאהו או גוגל? איננו נוטים לחשוב על כך לעתים קרובות, אבל שמות רבים של חברות שנשמעים לנו מוכרים וברורים הם לעתים מומצאים שלא לומר מוזרים. אחרי הכל, איזו סיבה יש לקרוא ליצרנית טלפונים ניידים בלאקברי, ומה הקשר בין השם איקאה לרהיטים?

 

באתר ביזנס אינסיידר התחקו אחר הפירוש האטימולוגי של 15 מהשמות המוזרים ביותר של החברות הגדולות. מסתבר כי מאחורי כל אחד מהשמות עומד הסבר מעניין.

 

איקאה: המייסד, אינגבר קמפרד, יצר את השם משילוב ראשי התיבות של שמו (IK) עם האותיות הראשונות של הכפר בו נולד, אלמטריאד (Eimtaryd), ואגוניארד, העיר בה גדל (Agunnaryd).

 

 צילום: בלומברג

 

קינקו (רשת חנויות צילום בארה"ב שנרכשה על ידי פדקס): המייסד, פול אורפליאה, בחר בכינוי שהודבק לו בימי הקולג' בשל שערו המתולתל.

 

 

ריבוק (Reebok): מדובר בשיבוש מכוון של המילה Rhebok, שפירושה באפריקנס (השפה המדוברת בדרום אפריקה) סוג של אנטילופה. מטרת המייסדים של חברת נעלי הספורט היתה לעורר אצל הקונים דימויים של מהירות וחינניות.

 

 

לגו: המילה לגו משלבת בין המילים הדניות leg godt, שפירושן "שחקו היטב".

 

 צילום: בלומברג

 

וירג'ן: אחד מעמיתיו של ריצ'רד ברנסון הציע את השם הזה (בתולה באנגלית) והסביר ש"אנחנו בתולים לגמרי בעולם העסקים". השם נקלט היטב. 

  

 צילום: בלומברג

 

סטארבקס:  ענקית הקפה האמריקאית לקחה את שמה מדמות החובל הראשון ברומן "מובי דיק" של הרמן מלוויל, זאת בניסיון לעורר מחשבות על "הרומנטיקה של הים ומסורת הימאות של סוחרי הקפה הראשונים"

 

 צילום: בלומברג

 

סקייפ:  עם היווסדה נקראה החברה Sky Peer To Peer. אחר כך קוצר השם ל-Skyper, ובהמשך קוצר השם שוב ל-Skype כפי שהיא מוכרת היום.
 
  צילום: בלומברג

 

אמזון: לפי הסיפורים, המייסד ג'ף בזוס חיפש שם שמתחיל באות A, כך שהחברה תופיע בראש רשימות המסודרות לפי הא'-ב'. הוא בחר בשם אמזון מתוך הנחה שהנהר הגדול ביותר בעולם מהווה שם הולם למה שקיווה שיתפתח לעסק הגדול בעולם. הוא לא טעה בהרבה. 

 

  

קאנון: החברה נקראה במקור Kwanon על שם אלה בודהיסטית. ב-1935, כשהחליטה לצאת מגבולות יפן לשוק העולמי, היא שינתה את שמה לקאנון (בדומה ל-Cannon, תותח באנגלית) כדי לתת לו גוון בינלאומי.

 

 צילום: בלומברג

 

בלאקברי: יצרנית הטלפונים הסלולריים בחרה בשם הזה ב-1999 בגלל שהכפתורים במקלדת של הבלאקברי הזכירו במראה שלהם את הגלעינים של פרי האוכמניות.

 

 צילום: בלומברג

 

קטרפילר: לאחר שצלם של החברה ראה אבטיפוס של הטרקטור שנבחן ב-1905, הוא צעק "זה נראה כמו זחל (Caterpillar באנגלית) מפלצתי". חמש שנים לאחר מכן החברה רשמה את השם כסימן מסחרי.

 

  

גוגל: השם של ענקית האינטרנט נובע מהמונח googol - המונח המתמטי למספר  1.0 × 10 בחזקת 100 (1 ועוד 100 אפסים).

 

  צילום: בלומברג

  

יאהו: מדובר בראשי התיבות של המשפט "yet another hierarchical officious oracle", שפירושו עוד אורקל היררכי מתערב, וכן ביצור דמיוני שמתואר בספר מסעות גוליבר של ג'ונתן סוויפט כחצוף, קולני ואלים.

 

 צילום: בלומברג

  

פפסי: המשקה המוגז המתחרה בקוקה קולה קרוי כל שם אנזים העיכול פפסין שמשמש רכיב במתכון של המשקה. 

 

 

האגן דאז: השם נבחר על ידי המייסדים מתוך חשיבה אסטרטגית כדי שיישמע כמילה בשפה הדנית ו"ישקף הילה של מסורת ואומנות של העולם הישן". אולם למעשה אין לשם שום משמעות באף שפה, גם לא בדנית.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x