סין מגבירה המאבק בשחיתות: בכירים יממנו בעצמם לימודי מינהל עסקים
עד עתה, בכירים במפלגה הקומוניסטית התקבלו בחינם לתוכניות ללימודי תואר שני במינהל עסקים - במטרה למשוך באמצעותם בעלי הון המעוניינים ליצור קשרים; כעת, הם ייאלצו לקבל אישור מיוחד מהממשלה ולשלם עבור הלימודים
בכירים בסין ממהרים לפרוש מתוכניות מיוחדות ללימודי תואר שני במינהל עסקים, לאחר שממשלתו של שי ג'ינפינג אסרה עליהם לקבל מלגות, במסגרת הקמפיין המתרחב נגד השחיתות השלטונית.
- התשובה הסינית לטרור: מענק כספי עבור נישואי תערובת
- האיש העשיר בסין: מייסד עליבאבא ג'ק מא
- חלון אדום: סין תשיק מערכת הפעלה משלה
הממשלה אסרה על חברים בכירים במפלגה הקומוניסטית להירשם ללימודי מינהל עסקים הנחשבים יקרים, אלא אם קיבלו אישור רשמי ומשלמים בעצמם את כל שכר הלימוד. בכירים שכבר החלו בלימודים בתוכניות מסוג זה חייבים לפרוש לאלתר.
המלחמה בשוחד ובשחיתות עומדת במרכז המדיניות של שי מאז נכנס לתפקיד בשלהי 2012. ההוראה החדשה צפויה להוות מכה לתעשייה המשגשגת סין של בתי ספר למינהל עסקים. עלות תוכנית לימודים חלקית יכולה להגיע ליותר מ-600 אלף יואן (100 אלף דולר); עם זאת, בכירים בממשל התקבלו כמעט בחינם לחלק מהתוכניות - מתוך ניסיון למשוך באמצעותם בעלי הון המעוניינים ליצור קשרים. ההוראה של שי אמורה למנוע מקרים כאלה.
ליו ג'י, נשיא של כבוד בבית הספר המוביל למינהל עסקים, סייבס (Ceibs), הזהיר כי המדיניות החדשה תגרום לשליש מהסטודנטים בתוכניות למנהלים לפרוש, וכי לא תשרת את האינטרסים הכלכליים של סין בטווח הארוך. "ייתכן שישנם מקרים בודדים של שחיתות, אך אסור שחתיכה קטנה של לכלוך שהשאיר עכברוש אחד, תהרוס את כל המרק", אמר.