$
כלכלה ומדיניות

בכיר ביוון: "קרובים להסכם עם מדינות גוש היורו, עברנו 80% מהדרך"

שרי האוצר של גוש היורו ייפגשו אחר הצהרים בניסיון להגיע לפשרה בעניין תוכנית החילוץ של יוון; לדברי הבכיר, "מדינות גוש היורו צריכות לגשר על 20% הנותרים. לא נתכופף בפני הלחץ שלהן"; אנליסט: "יוון נראית לנו יציבה יותר מכפי שאנשים חושבים"

שירות כלכליסט 13:2920.02.15

יוון קרובה להסדר עם מדינות גוש היורו, שיכלול הלוואות תמורת רפורמות - כך אמר היום בכיר בממשל היווני, לקראת פגישת שרי האוצר של גוש היורו שתתקיים היום בבריסל.

 

הבכיר אמר לסוכנות "רויטרס" כי יוון ביצעה ויתורים רבים, וכי גם על מדינות גוש היורו לגלות גמישות. "אנחנו גישרנו על 80% מהפערים - הם צריכים לגשר על 20% הנותרים", אמר. לדבריו, יוון רוצה לסגור את העסקה היום, אבל לא תתכופף בפני הלחץ של שרי האוצר של גוש היורו". 

 

הממשלה היוונית רוצה לצמצם חלק מאמצעי הצנע שנכפו עליה בעבר בתמורה לחילוץ, והגישה אתמול בקשה להארכת ההלוואה. ואולם גרמניה, המדינה התורמת הגדולה ביותר לחילוץ דחתה את הבקשה, כך שנותרה עוד אפשרות שהשיחות היום יניבו הסכם חדש.

 

דובר ממשלת יוון אמר היום כי המדינה עשתה כל מאמץ להשיג עם השותפות שלה בגוש היורו הסכם שייטיב עם כל הצדדים, אך לא תהיה מוכנה שיאלצו אותה לדבוק בתכנית החילוץ הישנה. לדבריו, "איננו שוקלים את האפשרות של המשך תכנית החילוץ. הממשלה היוונית תביע את העמדה הזו היום, והתנאים בשלו למציאת פתרון".   

 

 

 

עצרת תמיכה בממשלת יוון עצרת תמיכה בממשלת יוון צילום: אם סי טי

 

 

בעוד אנליסטים בבנקים כמו קומרזבנק וברקליס מעריכים כי יש סיכוי של 50% לפחות שהמדינה מוכת החובות תעזוב את גוש היורו, מחזיקי האג"ח היווניות עצמם לא חושבים שעלה הסיכוי לעזיבה, כך עולה ממדד האג"ח היווניות של בלומברג. מדובר במדד משוקלל של שווי השוק של האג"ח הממשלתיות היווניות. ביום רביעי הוא עמד על רמה של 90.05 נקודות, גבוה ב-23% מהממוצע בחמש השנים האחרונות, וגבוה פי חמישה מהרמה שנרשמה ב-2012, כשהשפל באג"ח היווניות דחף את המדינה להסכים לתוכנית החילוץ הבינלאומית.

 

"המצב רגוע בהרבה הפעם", אומר אלאן פון מהרן, האנליסט הראשי בדנסקה בנק בקופנהגן. "ב-2012 היה פחד אמיתי שכל המערכת תקרוס. הפעם מרבית האנשים מצפים לפתרון".

 

"כשאנחנו בוחנים את יוון היא נראית לנו יציבה יותר מכפי שאנשים עלולים לחשוב", מסכם אלן היגינס, סמנכ"ל ההשקעות בחברת קוטוס בלונדון, המנהלת נכסים בשווי 48 מיליארד דולר. "יציאה של יוון היא תרחיש כמעט לא סביר. האג"ח היווניות יתחזקו לאחר שיושג הסכם".  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x