$
חברה וסביבה

מנהיגי גרמניה וצרפת במירוץ אחר פתרון למשבר הפליטים

אנגלה מרקל ופרנסואה הולנד חידשו את הדיונים על אסטרטגיה להתמודדות עם זרם המהגרים. נשיא יוון קרא לכינון פסגה מיוחדת בשיתוף עם האו"ם

שירות כלכליסט 19:5024.08.15

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא צרפת פרנסואה הולנד נועדו היום בברלין, בניסיון לחדש את היוזמה האירופית להתמודדות מאורגנת עם משבר המהגרים החמור ביותר הפוקד את היבשת זה 50 שנה.

 

המנהיגים תכננו לגבש רשימה של מדינות שאזרחיהן לא ייחשבו למבקשי מקלט, אלא רק במצבים קיצוניים. האיחוד האירופי כשל עד כה בניסיונות לגבש רשימה כזו שתהיה מקובלת על כל חברות האיחוד. במקביל, מנהיגי גרמניה וצרפת מבקשים לזרז את הקמתם של מרכזי קליטה ביוון ובאיטליה, שם משבר המהגרים הוא החמור ביותר, וזאת כדי לסייע באיתור מבקשי מקלט ובהפרדתם ממהגרים בלתי חוקיים.

 

מעבר הגבול בין סרביה למקדוניה, היום מעבר הגבול בין סרביה למקדוניה, היום צילום: איי פי

 

בסוף השבוע התייחס נשיא יוון פרוקופיס פאבלופולוס לאחריות המשותפת החלה על מנהיגי אירופה. בדברים שאמר במהלך פגישה שקיים עם שר הבריאות היווני פנאיוטיס קורובליס, ציין הנשיא כי משבר ההגירה "אינו רק נושא ביטחוני כי אם גם הומניטרי". בשל היקף המשבר "חייבת להיות כאן מדיניות אירופית משותפת", אמר. נשיא יוון קרא לקיומה של פסגה אירופית ללא דיחוי, בשיתוף סוכנות הפליטים של האו"ם. השר קורובליס ציין כי משבר המהגרים "מאיים להטביע אותנו כמדינה, ויש למצות את כל המאמצים בדרג האירופי כך שיבינו שזה לא רק עניין יווני".

 

המאמצים הדיפלומטיים הללו מתרחשים על רקע זרם חסר תקדים של מבקשי מקלט הנמלטים ממלחמות, דיכוי ועוני במדינותיהם במה שאירופה תיארה כמשבר הפליטים החמור ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. לפי נתונים רשמיים, שיא של 107,500 מהגרים נכנסו לאיחוד האירופי ביולי.

 

כעת גוברות הקריאות לאמץ גישה אחידה להתמודדות עם המשבר. סגן קנצלרית גרמניה זיגמר גבריאל אמר כי הזינוק של פי ארבעה בהיקף הבקשות למקלט הנו האתגר הגדול ביותר של מדינתו מאז האיחוד של מזרח ומערב ב־1990. גבריאל הגיע אתמול לעיירה היידנו בגרמניה, כדי לגנות את ההפגנות האלימות שאירעו שם בסוף השבוע נגד פליטים. על רקע הקריאות לפתרון מוסדר, אלפי מהגרים חצו אתמול את הגבול ממקדוניה לסרביה בדרכם לגרמניה ושבדיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x