בנקאים בבריטניה: צריך לפעול בדחיפות כדי שנישאר מרכז פיננסי מוביל
איגוד הבנקאים הבריטי פרסם דו"ח שלפיו מסים וחוקים הובילו לירידה של 8% בעבודות הבנקאות בבריטניה לטובת מקומות אחרים בעולם
המחוקקים בבריטניה חייבים לנקוט ב"פעולה דחופה" כדי להבטיח שבריטניה תשמור על מעמדה כמרכז פיננסי מוביל, אחרת היא תסתכן בעזיבה של בנקים לטובת מקומות כמו סינגפור והונג קונג, כך מזהיר איגוד הבנקאים הבריטי (BAA).
- לונדון: העלאת מס הרכישה הפילה את מחירי דירות היוקרה ב-12%
- בריטניה: שיעור האבטלה נפל לשפל של יותר מ-7 שנים
- דיוויד קמרון מכשיר את השטח: "בריטניה יכולה לשרוד מחוץ לאיחוד האירופי"
על פי דו"ח שפרסמה היום קבוצת הלובינג, רגולציות חדשות, מסים ופעילות כלכלית מדוכאת באירופה, הובילו לירידה ב-8% בעבודות הבנקאות בבריטניה, ושני שלישים מהחברים באיגוד מודים כי העבירו את העסק למדינה אחרת מאז 2010. בהתאם, באיגוד ממליצים להקל את החוק המפריד בין פעילות קמעונאית ופעילות ההשקעות, להוריד מסים ולבטל הגבלות ויזה כדי שיהיה קל יותר להעסיק אנשים מחוץ למדינה.
"הגענו לקו פרשת המים מבחינת התחרותיות של בריטניה כמרכז בנקאות בינלאומי, ובנקים בינלאומיים רבים מעבירים עבודות מחוץ למדינה או מחליטים לא להשקיע בבריטניה", כתב מנכ"ל האיגוד אנתוני בראון בדו"ח.
טענה נוספת שעולה מהדו"ח היא שהסקטור הפיננסי של לונדון ממשיך להתכווץ, בעוד שהיריבים גדלים. לדוגמה, בעוד שבארבע השנים האחרונות קוצצו 35 אלף משרות ונכסי הבנקים בבריטניה התכווצו ב-12%, בארה"ב, הנכסים צמחו בשיעור דומה, ואילו בסינגפור ובהונג קונג הם טיפסו ב-24% ו-34%, בהתאמה.
כתוצאה מכך, באיגוד מבקשים משר האוצר ג'ורג' אוסבורן גם להוריד את שיעור המס על הבנקים במהירות גבוהה יותר מהתוכנית המקורית, לפיה המס יורד לאורך תקופה של שש שנים.