היסטוריה בארה"ב: הסכם שכר חדש לעובדי תעשיית הרכב
ההסכם, שאושר בסוף השבוע על ידי הנהלות פורד וג'נרל מוטורס, מבטיח העלאות שכר לעובדים ותיקים וצמצום פערי השכר בינם לבין עובדים חדשים. רוב דחוק של 51% לאישור ההסכם בפורד
איגוד עובדי הרכב בארה"ב (UAW) השלים בסוף השבוע את המגעים לקראת חתימה על הסכם שכר חדש לתעשיית הרכב במדינה. אתמול זכו חוזי העבודה החדשים לאישורים מצד ועדי העובדים וההנהלות של ג'נרל מוטורס (GM) ופורד. במסגרת הסכם השכר החדש, שכר העובדים יועלה ויצומצמו פערים בין עובדים חדשים וותיקים.
הנהלת פורד אישרה את ההסכם ברוב דחוק של 51%, שהעניק לנשיא האיגוד דניס וויליאמס אוויר לנשימה. בעבר, בשל התנגדות מצד העובדים המשא ומתן נגרר יותר מכפי שתכננו באיגוד. ההסכם בפורד חל על 52,900 עובדים בארה"ב המרוויחים שכר שעתי. באיגוד הכריזו אתמול גם על אישור החוזה המתוקן עם GM . "החברים שלנו תיקנו את ההסכם הארצי לאחר תהליך ארוך ודיונים מרובים", הכריז וויליאמס בהצהרה שפרסם. "הקול של הרוב הצליח להבטיח עתיד טוב שיספק ביטחון בעבודה ויציבות כלכלית לעובדים ולבני המשפחה שלהם".
ההסכם עבר טלטלות רבות לאחר שהעובדים בפורד דחו הסכמים קודמים וקראו להעלאות שכר גדולות יותר ולצמצום הזמן עד להענקת העלאות לעובדים חדשים. "בעשור האחרון, ויתרנו פעם אחר פעם כדי לשמור על החברה", אמר לוול סטריט ג'ורנל טימותי ארנט, שעובד כבר 16 שנים בקו הייצור של פורד במפעל בקנטאקי, ואינו מרוצה מהחוזה החדש. לעומת זאת, ריק הופמן שעובד במפעל המשאיות של פורד סיפר כי הצביע בעד החוזה, מכיוון שהוא מבטיח העלאת שכר לעובדים ותיקים וצמצום הפערים בשכר בין החדשים והוותיקים. "יש כמה דברים שאני לא מרוצה מהם", הודה. "אבל כבר עברתי הרבה חוזים, ולדעתי החוזה הנוכחי הוגן ושוויוני".