איראן וסין הרחיבו את הסכמי המסחר ביניהן ל-600 מיליארד דולר ב-10 שנים
שתי המדינות חתמו על מסמכים והצהרות כוונות בתחומים משפטיים, מסחריים ואזרחיים. מנהיג איראן הוסיף כי דן עם שי ג'ינפינג גם על חוזים ארוכי טווח בסקטורי האנרגיה והכרייה. באיראן מקווים כי כעת יוכלו למשוך 50 מיליארד דולר בשנה בהשקעות זרות ישירות
מתהדקים היחסים בין סין ואיראן. במהלך ביקורו של נשיא סין שי ג'ינפינג באיראן, הראשון מצידו של מנהיג סיני מזה 14 שנים, המדינות שרטטו תוכנית ל-25 שנים שנועדה להרחיב את הקשרים והמסחר, כולל הסכמי מסחר בשווי 600 מיליארד דולר לעשור הקרוב.
- עידן חדש באיראן: איך הסרת הסנקציות תשפיע על העולם?
- איראן תרכוש מאיירבוס 114 מטוסים עבור חברת התעופה הלאומית
- סוכנות האנרגיה הבינלאומית מזהירה: הנפט האיראני יטביע את השוק
שי נפגש בשבת עם נשיא איראן חסן רוחאני, שבוע לאחר הסרת הסנקציות. רוחאני מסר לאחר מכן כי הפגישה סימנה את "תחילתו של עידן חשוב" ביחסי איראן – סין, כך דיווחה סוכנות החדשות האיראנית, IRNA. "דנו במערכת היחסים האסטרטגית בין שתי המדינות, והגענו לתוכנית מקיפה ל-25 השנים הבאות, שתכלול קידום הסכמים דו צדדיים בשווי 600 מיליארד דולר ב-10 השנים הבאות", מסר רוחאני בהצהרה. רוחאני אף צייץ בטוויטר כי דן עם שי במצב הביטחוני במזה"ת ובאופן שבו יוכלו לסייע ל"מדינות מוכות טרור".
בסוכנות החדשות ציינו כי שתי המדינות חתמו על 17 מסמכים והצהרות כוונות, כולל אמנות בתחומים משפטיים, מסחריים ואזרחיים. רוחאני הוסיף כי הם דנו גם על חוזים ארוכי טווח בסקטורי האנרגיה והכרייה. באיראן מקווים כי כעת יוכלו למשוך 50 מיליארד דולר בשנה בהשקעות זרות ישירות.
סין היא שותפת המסחר הגדולה ביותר של איראן, והיא אף רכשה נפט מהמדינה גם בתקופה שבה הטילו ארה"ב והאיחוד האירופי סנקציות על המדינה. המסחר בין שתי המדינות עמד ב-2014 על 52 מיליארד דולר, לפני צניחת מחירי הנפט.
שי נחת בטהראן ביום שישי במסגרת מסע ביקורים במדינות המזה"ת. קודם לכן ביקר בסעודיה – יריבתה המרה של איראן.