גברת הברזל הבאה של בריטניה: נגד "זרם מהגרים גוזלי משרות"
שרת הפנים תרזה מיי מסתמנת כמועמדת המובילה להנהיג את המפלגה השמרנית לאחר פרישתו מהמירוץ של בוריס ג'ונסון. מיי: "בתקופה של אי-ודאות כלכלית המדינה זקוקה למנהיגות חזקה". נשיא צרפת פרנסואה הולנד: "על הבריטים לעזוב מיד"
בפעם השנייה בתולדות בריטניה עשויה אשה לכהן כראש ממשלה. זאת לאחר ששרת הפנים תרזה מיי (59) צברה עד כה את מרב התומכים מקרב מפלגת השמרנים לראשות המפלגה במקביל להודעתו של ראש עיריית לונדון לשעבר בוריס ג'ונסון כי לא יתמודד על התפקיד.
- הבנק המרכזי של בריטניה צפוי להקל בדרישות ההון של הבנקים במדינה
- "הנזק העצמי שגורם הברקזיט הוא כוח המשיכה שלו"
- נגיד הבנק הבריטי: "הורדת ריבית ומדיניות מוניטארית מרחיבה בקרוב"
"בעקבות משאל העם המדינה שלנו זקוקה למנהיגות חזקה כדי לכוונה בתקופה של אי־ודאות כלכלית ופוליטית", אמרה מיי לעיתונאים ביום חמישי, עת הודיעה על התמודדותה. אם תיבחר, מיי תהיה האשה השנייה בתפקיד אחרי גברת הברזל מרגרט תאצ'ר שסיימה 11 שנות כהונה ב־1990.
המתחרה העיקרי של מיי הוא שר המשפטים מייקל גוב, מי שאמר בעבר לרשת בי.בי.סי: "לא אוכל להיות ראש ממשלה, אין לי מה שדרוש לכך, אני לא רוצה להיות ראש ממשלה".
מיי, תומכת בולטת בברקזיט, פסלה כל אפשרות לביטול ההליך, לו תיבחר לראשות המפלגה. היא נודעת בהשקפותיה הבלתי מתפשרות כלפי הגירה ומהגרים בציינה בעבר כי "ההגירה ההמונית והבלתי מבוקרת גוזלת משרות מהבריטים, מאלצת אותם לחיות על קצבאות רווחה ומורידה את רמות השכר".
מחנה התומכים בהישארות, שטרם איבד תקווה, ארגן היום הפגנה המונית במרכז לונדון. זאת בעוד נשיא צרפת פרנסואה הולנד מגביר את הלחצים על בריטניה להזדרז ולפרוש מהאיחוד.
את עמדתו הנחרצת השמיע הולנד בעקבות פגישה עם ראש ממשלת בריטניה הפורש דיוויד קמרון בצפון צרפת, בטקס זיכרון להרוגי הקרב על הסום במלחמת העולם הראשונה. "ההחלטה התקבלה. אין לעכב את יישומה ואין לבטל אותה. הבריטים יצטרכו להתמודד עם ההשלכות", אמר הולנד במסיבת עיתונאים. "מי מהם שפותו על ידי מחנה הברקזיט מתחילים להבין שהכל נגמר". הולנד הדגיש כי נדרשת פרישה מהירה כדי להימנע מאי־יציבות, בעיקר כלכלית ופיננסית". עם זאת, הלו"ז שמקדם הולנד עומד בניגוד לזה של מיי, שאמרה כי תפעיל את סעיף 50 לאמנת ליסבון ליציאת בריטניה מהאיחוד, עד לסוף השנה.