מספר הצעירים שעזבו את איטליה הוכפל בתוך 5 שנים
אבטלת בני 25 ומטה באיטליה עומדת על 36.5%, מקום שני באיחוד האירופי אחרי ספרד. הצעירים עוזבים בעיקר לשאר מדינות האיחוד
המשבר בשוק התעסוקה באיטליה מבריח את הצעירים לשאר מדינות האיחוד בחיפוש אחר משרות, ובחמש השנים האחרונות הוכפל מדי שנה מספר בני 30 ומטה שעזבו את המדינה עבור עבודה בחו"ל - כך על פי נתוני מרכז המחקר דאטהג'ובאני.
- הקשר הגרמני מאחורי המשבר האיטלקי
- חרף התנגדות האיחוד האירופי: איטליה כבר סימנה פרצה להתערבות במערכת הבנקאית
- מנהיגי גרמניה, צרפת ואיטליה: לא ננהל מו"מ עם בריטניה על הישארותה באיחוד
שיעור התעסוקה באיטליה הוא מהנמוכים בגוש היורו ועמד בחודש יוני על 57.3%, אף שמדובר ברמה הגבוהה ביותר מאז 2009. זאת לאחר שבשנה שעברה החיל ראש ממשלת איטליה מתאו רנצי רפורמה בשוק התעסוקה, שבמסגרתה הציע תמריצים כספיים למעסיקים שיציעו לעובדים חוזים קבועים ולא זמניים.
בחודש שעבר הזהירה קרן המטבע הבינלאומית כי לפני שנת 2025 לא תחזור כלכלת איטליה לרמות שנראו לפני המשבר של 2008. זאת לעומת הכלכלות האחרות בגוש היורו, שצפויות להתרחב בכ־25% בהשוואה לרמות שנראו ערב המשבר. בתגובה לאזהרות קרן המטבע אמר רנצי כי ההחלטה על ברקזיט בבריטניה היתה בעלת השפעה הרסנית על כלכלות האיחוד האירופי כולו, אך התעקש כי הכלכלה האיטלקית אינה מהווה סכנה מיידית לגוש היורו. "כלכלת אירופה כולה תאט", ציין.
בחודש יוני האחרון עמד שיעור האבטלה בקרב צעירים איטלקים מתחת לגיל 25 על 36.5%, מהגבוהים באיחוד האירופי, ושני רק לאבטלת הצעירים בספרד, שעמדה על שיעור של 45.8% באותה התקופה.
מהנתונים עולה כי היעדים המועדפים למהגרי עבודה מתחת לגיל 30 נמצאים ברחבי האיחוד האירופי, שאליו הגיעו 77% מהעוזבים. 60% בחרו לחיות בבריטניה, גרמניה, שוויץ וצרפת. 10% היגרו לדרום אמריקה ו־5% לצפון אמריקה. נכון לסוף 2015, חיו 240 אלף איטלקים מתחת לגיל 30 מחוץ למדינה, כשרובם עזבו את צפון איטליה ובפרט את מחוזות ונטו ולומברדי.