מת הלווייתן טיליקום שהרג כמה אנשים בפארקים של סי וורלד
טיליקום משך את תשומת לב העולם לאחר שגרם ב-2010 למותה של המאמנת שלו במהלך מופע בפארק בפלורידה. הוא גם הופיע בסרט הדוקומנטרי "בלאקפיש" מ-2013, שיצא נגד לכליאתם של לווייתנים קטלנים בשבי
- החטא ועונשו: סי וורלד מפסיקה לשלם דיבידנד
- סי וורלד נכנעת למחאה: הדור הנוכחי של הלווייתנים בפארק יהיה האחרון
- סי וורלד יצמצמו את מופע הלווייתנים על רקע ביקורת גואה על תנאי המחיה
טיליקום משך את תשומת לב העולם לאחר שגרם ב-2010 למותה של המאמנת שלו במהלך מופע בפארק בפלורידה. הוא גם הופיע בסרט הדוקומנטרי "בלאקפיש" מ-2013, שיצא נגד לכליאתם של לווייתנים קטלנים בשבי. הסרט עקב אחר קורותיו של טיליקום, שנשבה ב-1983 כשהיה בן שנתיים. הוא בילה 25 שנים תחת חסות פארק המים. אולם, הסרט פגע קשות בתדמית הפארק, שכן תיאר את השבי ואת האילוץ להופיע כהתעללות.
בנוסף להריגת המאמנת למול עיניהם הנחרדות של המבקרים, טיליקום היה מעורב גם במותם של עובד אחר ב-1991 ושל תייר שנכנס למיכל בו שהה.
"מהרגע שנלקח ממשפחת האוקיינוס שלו, חייו היו טראגיים ורווים בכאב, בדומה לחייהם של חיות אחרות שנותרו בשבי בסי וורלד", מסרה בתגובה ליסה לאנג' מארגון זכויות בעלי החיים PETA.
פרסום הסרט הדוקומנטרי והמחאות שיזמו PETA, הובילו לביטול עסקאות חסות בסי וורלד ולירידה במספר המבקרים. בשנה שעברה התחייבה החברה להפסיק להרבות לווייתנים קטלניים בשבי ולבטל בהדרגה את ההופעות של הלווייתנים.
לאחר מותו של טיליקום, נותרו בפארקים של סי וורלד באורלנדו, סן אנטוניו וסן דייגו 22 לווייתנים קטלנים.