$
תעשייה ופיננסים

סורוס מגיב לתביעת שטיינמץ: "לא יותר מפעלולי יחסי ציבור נואשים שלו"

שטיינמץ, בעל חברת הכרייה BSGR, דורשת פיצויים של 10 מיליארד דולר, בטענה שקמפיין השמצה שמימן סורוס גרם לה לאבד את זכויות הכרייה במכרות עפרת ברזל בגינאה

נעמי צורף 14:2418.04.17

"ההאשמות בתביעה קלושות לחלוטין. התביעה היא לא יותר מפעלולי יחסי ציבור נואשים שנועדו להסיט את תשומת הלב מהבעיות משפטיות של BSGR", כך מסר דוברו של המיליארדר האמריקאי ג'ורג' סורוס בתגובה לתביעה שהגישה נגדו בסוף השבוע, חברת הכרייה שבשליטת איש העסקים הישראלי בני שטיינמץ.

 

 

התביעה נגד סורוס הוגשה בבבית משפט פדראלי במנהטן, וחברת הכרייה BSGR דורשת פיצויים שמגיעים ל-10 מיליארד דולר, זאת בטענה שקמפיין השמצה שמימן סורוס גרם לה לאבד את זכויות הכרייה במכרות עפרת ברזל בגינאה ובמדינות נוספות.

 

לפי התביעה, סורוס מימן עורכי דין, ארגונים ללא מטרת רווח, חוקרים פרטיים ושילם לפקידי ממשל בגינאה במאמץ מתוזמר להפקיע את זכויות הכרייה של BSGR במכרה סימנדאו.

 

לפי התביעה, הטינה של סורוס כלפי BSGR החלה ב-1998 בעקבות עימות עסקי עימה ברוסיה. גורם נוסף שמלבה את האיבה, לפי התביעה, היא העוינות של סורוס כלפי ישראל.

בני שטיינמץ בני שטיינמץ צילום: שירלי גבאי אילוז

 

"ההצלחה של שטיינמץ, כמו גם פעילותו לקידום עסקים ותרבות ישראליים, הן סדין אדום עבור סורוס", נכתב בתביעה. ב-BSGR טוענים כי טענתם נתמכת בתכתובת דואר אלקטרוני של בכיר בקרן ההשקעות של סורוס וכן בעדויות מצד אנשים שטוענים כי סורוס בעצמו הורה על המהלך לפעול לביטול זכויות הכרייה של BSGR בסימנדאו. אולם מסמכים ועדויות אלו לא צורפו לתביעה.

 

מכרה שעומד שנים במוקד מאבקים משפטיים

 

סימנדאו, מרבץ עופרות הברזל העשיר ביותר בעולם שמעולם לא נכרה, עומד כבר שנים במרכזם של מאבקים משפטיים רבים. קבוצת 'ריו טינטו' תבעה את שטיינמץ והאשימה אותו ואת BSGR כי קשרו קשר יחד עם חברת 'ואלה' לגנוב את הזכויות לכרייה, התביעה נדחתה ב-2015 על ידי שופט פדראלי בניו יורק. בדצמבר האחרון, BSGR תבעה מיליארדי דולרים בנזיקין מריו טינטו.

 

שטיינמץ עצמו נחקר בדצמבר האחרון על ידי הרשויות הישראליות והשוויצריות בחשד כי שיחד בכירים בגינאה בעשרות מיליוני דולרים תמורת רישיון הכרייה לחברה שלו בסימנדאו, אך שום כתב אישום לא הוגש עד כה. שטיינמץ ו-BSGR איבדו את רישיון הכרייה לסימנדאו לאחר שממשלת גינאה האשימה אותם במתן השוחד לאותם בכירים, בכללם למאמדי טור, אשתו של נשיא גינאה לשעבר לנסאנה קונטה.

 

בכתב התביעה נכתב כי ממשלת גינאה התבססה על דו"חות שפוברקו בידי חברות בבעלותו של סורוס. עוד נכתב כי טור קיבלה 50 אלף דולר מיועץ לנשיא גינאה אלפא קונדה ו-80 אלף דולר מ"סוכן או מקורב לסורוס".

 

הרשויות בארץ חוקרות את שטיינמץ על בסיס תיקון לחוק העונשין שלפיו רואים אזרח ישראלי שנותן שוחד לעובד ציבור זר כמי שמשלם שוחד בישראל. ביאח"ה טוענים כי היקף תשלומי השוחד שהעניק שטיינמץ לנשיא גינאה לשעבר ולאשתו הוא כ־30 מיליון דולר, ובעקבותיהם הרוויח 5 מיליארד דולר. שטיינמץ דחה את החשדות וטוען כי מדובר במזימה בינלאומית שמטרתה לנשל אותו מנכסים שצבר כדין.

 

חברת BSGR מסרה בתגובה לידיעה כי "זוהי תביעה חמורה הכוללת האשמות חמורות על הפרות חוקים על ידי סורוס ושל הגופים הסמוכים אליו. BSGR תפעל כדי למצות את הדין עם אותם גופים על פעילותם בעבר ועל פעילותם הגלובלית שנמשכת עד היום".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x