הערים הטובות בעולם למגורים: וינה בראש הדירוג שנה תשיעית ברציפות, תל אביב במקום ה-104
הדירוג של חברת הייעוץ מרסר לשנת 2018 שמר על יציבות עם ציריך, אוקלנד, מינכן וונקובר בחמישיה הפותחת; בהשוואה לשנה שעברה - לונדון ירדה מקום אחד בגלל בעיות תנועה וזיהום אוויר, לוס אנג'לס איבדה נקודות בגלל התגברות הפשיעה וליסבון טיפסה בשבעה מקומות בשל שיפור באיכות החיים. ואילו ערים הגיעו לתחתית הדירוג?
בירת אוסטריה, וינה, נבחרה לעיר הטובה ביותר בעולם למגורים זו הפעם התשיעית ברציפות.
סקר איכות החיים השנתי ה-20 של Mercer השווה בין 231 ערים גדולות, ובחן גורמים כגון פשע, שירותי בריאות, חינוך, שירותי ציבור, פנאי, דיור וחירות אישית.
רשימת 20 הערים הטובות ביותר כמעט ולא השתנתה, עם ציריך, אוקלנד, מינכן וכן ונקובר שמשלימות את החמישיה הראשונה.
- יותר מלונדון: תל אביב אחת מ-10 הערים היקרות בעולם
- אלה הערים השלוות בעולם - האם יש נציגה לישראל?
- ניו יורק היא העיר הטובה בעולם לעסקים, מגורים ותיירות, ת"א רק במקום 50
ארבע ערים גרמניות נוספות נמצאות ברשימת ה-20 (דיסלדורף, פרנקפורט, ברלין והמבורג), ביחד עם כמה ערים שוויצריות (ז'נבה, באזל וברן), שתי ערים קנדיות (טורונטו ואוטווה), וולינגטון מניו זילנד, סידני ומלבורן מאוסטרליה, קופנהגן הדנית ואמסטרדם ההולנדית. העיר היחידה שהצטרפה השנה לרשימה היא לוקסמבורג סיטי, שדחקה ממנה החוצה את סטוקהולם השוודית, וזאת בעיקר בשל אירוע הטרור שאירע בה ב-7 באפריל 2017.
תל אביב שומרת על יציבות במיקומה הבינוני למדי בדירוג הערים הטובות בעולם. השנה היא דורגה במקום ה-104 לעומת 105 ב-2017.
לונדון, שדורגה ראשונה בבריטניה, הגיעה למקום ה-41 – ירידה של מקום אחד לעומת השנה שעברה, כאשר הסיבה העיקרית למיקומה הנמוך יחסית הן בעיות התנועה וזיהום האויר בה.
העיר האמריקאית שדורגה במקום הכי גבוה – סן פרנסיסקו, הגיעה למקום ה-30, בעוד לוס אנג'לס ירדה למקום ה-64 עקב שיעורי הפשע הגוברים.
סינגפור שהגיעה למקום ה-25 ומונטוידאו שהגיעה למקום ה-77 הן הערים המדורגות הכי גבוה באסיה ודרום אמריקה בהתאמה.
העיר האפריקאית שדורגה הכי גבוה היא פורט לואיס שבמאוריציוס (מקום 83) ואחריה דרבן (89), קייפטאון (94) ויוהנסבורג (95) מדרום אפריקה.
בתחתית הרשימה נמצאות בגדד, ואחריה באנגי (הרפובליקה המרכז אפריקאית), צנעה (תימן), פורט או-פרינס (האיטי), וחרטום (סודאן).
הדו"ח השנה מראה שיפור ניכר במצב בירות מזרח אירופה, עם סראייבו שהשתפרה ב-21.5%, ברטיסלבה שהציגה שיפור של 19.1%, בלגרד עם שיפור של 18.3%, וזגרב עם שיפור של 15%.
"הגורמים שהניעו את המגמה הזאת הם שיפור בתחבורה הציבורית והביטחון האישי, וכן זמינות רבה יותר של פעילויות פנאי ומוצרי צריכה", כך אומר מרטין פרלנד, שותף בכיר ונשיא Mercer's EuroPac Region. "כתוצאה מאיכות חיים משופרת, שוק עבודה תחרותי וזמינות כשרונות, רבות מהערים האלה החלו למשוך עסקים בין לאומיים".
ערי מערב אירופה - אוסלו (מקום 25), וליסבון (38) - עלו שישה ושבעה מקומות בהתאמה.
ערים לא אירופאיות שהראו שיפורים משמעותיים הן שנגחאי (+15.7%), מפוטו שבמוזמביק (+15%), ניו דלהי (+13.8%), דובאי (+12%), אבו דאבי (+12.1%), גואנגז'ו (+11.4%) ואלג'יר (+11.2%).
מרסר, חברת ייעוץ משאבי אנוש שפועלת מניו יורק, אינה הארגון היחיד שמפרסם סקר "איכות חיים" שנתי. ה-Economist Intelligence Unit עושה זאת גם כן, אך היא דירגה את מלבורן במקום הראשון, לפני וינה וונקובר. הדירוג של PwC לעומת זאת דירג את לונדון ראשונה, כשלאחריה פריז וניו יורק, ומוסף ה-Telegraph Travel קבע שהעיר המועדפת על קוראיו היא דווקא קייפטאון, דרום אפריקה.