שיחות הסחר: "לסין קשה כי היא התרגלה להטבות מפליגות מארה"ב"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ייוועד היום עם נציגי ממשלתו בשובם מביקור בבייג'ינג. החודש דרש טראמפ קיצוץ של 200 מיליארד דולר בעודף הסחר הסיני מול ארה"ב, מכסים נמוכים בהרבה וסובסידיות לטכנולוגיה מתקדמת, ואילו סין ביקשה להקל את הסנקציות על חברת הטכנולוגיה ZTE
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ייפגש היום (שבת) עם פקידי ממשלה אמריקאים שנסעו לסין לשאת ולתת בנושאי סחר.
- "פערים גדולים בשיחות הסחר בין סין לארה"ב"
- האיחוד האירופי נערך למלחמת סחר: "חייבים להישאר קרי רוח"
- פלוג: "מלחמת סחר עלולה להשפיע משמעותית על המשק הישראלי"
טראמפ צייץ אתמול (ו') שהמשלחת ניהלה "פגישות ארוכות" עם מנהיגים ונציגים עסקיים סינים. מטרת הפגישה כעת היא "להבין את תוצאותיהן" של שיחות הסחר. טראמפ הוסיף ש"קשה עכשיו לסין כיוון שהיא התרגלה להטבות מפליגות במסחר עם ארה"ב".
Our high level delegation is on the way back from China where they had long meetings with Chinese leaders and business representatives. We will be meeting tomorrow to determine the results, but it is hard for China in that they have become very spoiled with U.S. trade wins!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 5, 2018
המשלחת האמריקאית הגיעה לסין ביום חמישי כשבראשה עומד שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין, שנפגש עם סגן נשיא סין ליו הא. השיחות היו אמורות לכסות טווח רחב של תלונות אמריקאיות לגבי שיטות המסחר לכאורה של בייג'ינג.
במהלך השיחות דרש ממשל טראמפ קיצוץ של 200 מיליארד דולר בעודף הסחר הסיני מול ארה"ב, מכסים נמוכים בהרבה וסובסידיות לטכנולוגיה מתקדמת, כך דיווחה רויטרס אתמול.
בייג'ינג מצידה ביקשה מארה"ב להקל את הסנקציות על חברת הטכנולוגיה הסינית ZTE. ארה"ב אסרה על חברות אמריקאיות לייצא מוצרים לחברה, צעד שלטענת ZTE מאיים על קיומה.
המפגש הסיני-אמריקאי הוא האחרון בשורת שלבי ההסלמה במתח שבין שתי המדינות, שאיימו זו על זו בהטלת מכסים על מוצרים שונים. בחודש שעבר פרסם טראמפ רשימת מוצרים שעשויים להיות מוטלים עליהם מכסים, מה שגרם לסין להגיב בשורת מכסים פוטנציאליים משלה.
כלי התקשורת בסין שנמצאים בבעלות המדינה שידרו טון אופטימי לגבי הפגישה. הצ'יינה דיילי כתב שלמרות "פערים גדולים" בין שתי המדינות, הן הסכימו להמשיך את הדיאלוג בנוגע לסחר ביניהן.
"ההישג הגדול ביותר של השיחות בנות היומיים הוא ההסכם הקונסטרוקטיבי בין בייג'ינג לוושינגטון להמשיך לדון בנושאי סחר בעייתיים, במקום להמשיך את קרב המכסים ההדדי, אשר הביא את שתי המדינות אל סיפה של מלחמת סחר", כך נכתב באתר בשפה האנגלית במאמר המערכת שלו אתמול.