הצמיחה בסין ברבעון השלישי - הנמוכה מאז תחילת 2009
הכלכלה השנייה בגודלה בעולם התרחבה ב-6.5% ברבעון - פחות מתחזיות האנליסטים; מושל הבנק המרכזי ורגולטורים נוספים ניסו להרגיע את המשקיעים
שיעור הצמיחה של כלכלת סין ירד לנקודת השפל שלו מאז הרבעון הראשון של 2009 - שיאו של המשבר הפיננסי העולמי; ברקע: הניסיונות רבי השנים להימנע מסיכוני אשראי, ומלחמת הסחר מול ארה"ב.
- "לפי התחזיות סין תהפוך למעצמה כלכלית מובילה שתדחוק לאחור את ארה"ב וכל השאר"
- סין תהפוך השנה ליבואנית הגז הגדולה בעולם
- קרן המטבע: מלחמת הסחר תקצץ עד 1.6% מהצמיחה של סין
כלכלת סין צמחה ב-6.5% ברבעון השלישי - לעומת 6.7% ברבעון השני, כך הודיע היום המשרד הלאומי הסיני לסטטיסטיקה. תחזיות האנליסטים היו לצמיחה של 6.6%.
"מגמת ההאטה מתגברת למרות הודעתן של הרשויות הסיניות שהן מתכוונות לעודד השקעות פנימיות כדי לתמוך בכלכלה. הביקוש המקומי התברר כחלש מהייצוא, שהיה חזק באופן בלתי צפוי", אמר קוטה היריאמה, כלכלן שווקים מתפתחים בכיר ב-SMBC Nikko Securities מטוקיו.
אחרי הירידות שנרשמו אתמול בבורסה בשנגחאי, קובעי המדיניות ניסו להרגיע את השווקים. מושל הבנק המרכזי הסיני יי גנג אמר היום, מעט לפני פרסום הנתונים, כי התנודות האחרונות בשוקי המניות מונעות בעיקר על ידי רגשות המשקיעים והערכות שווי שאינן עולות בקנה אחד עם עקרונות הכלכלה. במקביל, רגולטורים בכירים הבטיחו גם להגביר את התמיכה בחברות פרטיות, בעיקר בכאלה שמתמודדות עם בעיות נזילות. הבורסה בשנגחאי, שרשנה היום ירידות בתחילת המסחר, התאוששה ועברה לעליות בעקבות הדברים האלה.
אלמנט נוסף שגרר את הצמיחה מטה הוא תפוקת הייצור הנמוכה ביותר מאז פברואר 2016, לאחר שיצרניות הרכב חתכו את הייצור ב-10% בעקבות האטה במכירות.
"צמיחה של 6.5% ללא ספק נמצאת מתחת לתחזיות המקובלות. החולשה נובעת בעיקר מהתעשייה השניונית, ובעיקר מהיקף הייצור. אנו עשויים לפתוח לדיון מחודש את תחזיותינו לרבעון הרביעי", אמרה בטי וואנג, כלכלנית סין בכירה בחברת ANZ מהונג קונג.