טראמפ מתעלם מהקונגרס: ימכור נשק ב-8 מיליארד דולר לסעודיה, ירדן ואיחוד האמירויות
נשיא ארה"ב הכריז על מצב חירום לאומי ועל כוונתו להמשיך ב-22 עסקאות נשק. התנגדות לצעד משני צדי המפה הפוליטית: "אין שום מצב חירום"; "פעולות מצערות"
- טראמפ: מלחמת הסחר תסתיים במהירות, וואווי עשויה להיות חלק מההסכם
- חרם פלסטיני ובעיות פנים במפרץ מאיימים על הפסגה בבחריין
- 173 יצרניות נעליים במכתב לטראמפ: "די למלחמת הסחר"
חברי הקונגרס חוסמים מכירת נשק התקפי לסעודיה ואיחוד האמירויות כבר מספר חודשים, בין היתר עקב כמות הקורבנות האזרחיים שגבו ההפצצות בתימן, והפרות זכויות האדם שמתבצעות על ידי המדינות האלה, כמו רציחתו של העיתונאי ג'מאל חשוקג'י בקונסוליה הסעודית בטורקיה. מחוקקים הזהירו מוקדם יותר השבוע שטראמפ, שמתוסכל מכך שהקונגרס מעכב מכירות נשק - כולל פצצות, לסעודים - שוקל להשתמש בפרצה בחוקי הפיקוח על הנשק על מנת להתקדם ולבצע את העסקה בתואנה של מצב חירום לאומי.
"הנשיא טראמפ משתמש בפרצה הזאת רק כי הוא יודע שהקונגרס לא יאשר... אין שום 'מצב חירום' חדש שמצריך מכירת פצצות לסעודים כדי שיוכלו להפיל אותן על תימן, ומכירתן רק תעמיק את המשבר ההומינטרי שמתחולל שם", כך אמר הסנטור כריס מרפי. מרפי, סנטור דמוקרטי, פרסם בטוויטר ביום רביעי שטראמפ שוקל להשתמש בפרצה בחוק הפיקוח על יצוא נשק על מנת לבצע את העסקה.
כמה וכמה רפובליקנים, ואיתם דמוקרטים, אמרו שבכוונתם להתנגד לתוכנית שכזאת, מתוך חשש שהתעלמות שכזו מהקונגרס תבטל למעשה את יכולתו להוות שומר סף - לא רק של טראמפ, אלא גם של נשיאים עתידיים - בכל הקשור למכירת נשק. חבר הקונגרס מייק מק'קאול, הרפובליקני הבכיר בוועדת יחסי החוץ של בית הנבחרים, אמר שפעולות הממשל "מצערות" ושהן צפויות לפגוע ביחסים העתידיים בין הבית הלבן והקונגרס. "הייתי מעדיף שהממשל ישתמש בתהליך הפיקוח על מכירות נשק, שקיים כבר שנים רבות", כך מק'קאול.