קרן המטבע מזהירה: המשבר הנוכחי "לא דומה למשהו שהעולם ראה לפני כן"
לפי הכלכלנית הראשית של הקרן, בעקבות משבר הקורונה הכלכלה העולמית בדרכה להתכווצות שתהיה חדה משמעותית מהתחזית הקודמת ל-2020 שעמדה על 3%; לראשונה מאז השפל הגדול, גם הכלכלות המפותחות וגם המתעוררות ייכנסו למיתון
הכלכלה העולמית בדרכה להתכווצות שתהיה משמעותית יותר מהתחזית הקודמת של קרן המטבע הבינלאומית באפריל, כך מסרה הכלכלנית הראשית של הקרן, ג'יטה גופינאת'. עוד נמסר מטעם הקרן שהמשבר הנוכחי הוא "אינו דומה למשהו שהעולם ראה לפני כן".
- הכלכלה הבריטית התכווצה פי 20 לעומת משבר 2008
- דו"ח ה־OECD: המיתון עוד לפנינו והוא יהיה קשה מהתחזית
- הירידה בתוצר העסקי היא תמרור האזהרה האמיתי
כשמדינות אירופה נכנסו לתקופת הסגר בשל התפרצות הקורונה, מסרה קרן המטבע שהכלכלה העולמית תחווה את המשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז השפל הגדול של שנות השלושים של המאה שעברה. היא צפתה התכווצות של 3% בכלכלה העולמית בשנת 2020. אבל לפי CNBC, עתה - בשעה שכמה מדינות נפתחות מחדש - הקרן צופה שהצניחה תהיה קשה עוד יותר.
גופינאת' מסרה ש"בפעם הראשונה מאז השפל הגדול, גם הכלכלות המפותחות וגם המתעוררות יהיו במיתון ב-2020. הדו"ח שלנו ביוני צפוי להציג צניחה גדולה יותר מהאומדן הקודם" עקב המגבלות שהוטלו בשל הקורונה.
מספר הנדבקים בקורונה ברחבי העולם חצה את רף ה-8 מיליון מקרים, כאשר ארה"ב, ברזיל, רוסיה, הודו ובריטניה הן עתה חמש המדינות המובילות במספר המקרים.
הקרן מסרה עוד שענף השירותים נפגע קשה יותר מהייצור, וגם כאן מדובר בשוני בהשוואה למשברים קודמים, אז היעדר ההשקעות פגעה קשה יותר בתעשייה. גופינאת' ציינה כי משבר הבריאות עשוי להמשיך לפגוע בהוצאות הצרכנים, כשאנשים חוששים להוציא כסף.
עם זאת, שוקי המניות הגיע לשיאים חדשים בשעה שכלכלות, ממשלות, שירותי הבריאות והאזרחים נאבקים במשבר הבריאותי, ומדד ה-S&P 500 אף מחק את רוב הירידות מאז תחילת משבר הקורונה. במקביל, עקב התערבות הבנקים המרכזיים, נרשמה רגיעה בשוקי האג"ח.
הכלכלנית הראשית ציינה בהקשר זה כי "מלבד מספר קטן של יוצאים מהכלל, תשואות האג"ח במדינות המתפתחות והפיחות בשערי המטבע שלהן, היו נמוכים ממה שראינו במשבר הפיננסי ב-2008. זו נקודה ראויה לציון בהתחשב בהיקף ההלם ששיתק את הכלכלות במדינות המתפתחות במהלך הסגר". לפיכך היא הזהירה שאם התנאים הכלכליים יידרדרו, עשויים להירשם "תיקונים חדים" בשווקים.