קורונה - היום שאחרי
מפעילות הקניונים בארה"ב במירוץ לרכישת מותגים שקרסו
מגפת הקורונה הביאה לקריסת רשתות אופנה ובתי כלבו, בהם ג'יי.סי פני וברוקס ברדרס, שתפקדו כחנויות עוגן במרכזי קניות. בעלות הקניונים, ובראשן סיימון, ישתמשו בהררי המזומנים שלהן כדי להשתלט על הקמעונאיות
מפעילות הקניונים בארה"ב מנצלות את גל הקריסות של רשתות קמעונאיות כדי לצבור נכסים חדשים ובאותה הזדמנות לשמר את חנויות העוגן במרכזי הקניות שלהן. על כך מדווחת רשת CNBC.
רשתות האופנה ג'יי.קרו וברוקס ברדרס ובתי הכלבו נימן מרקוס וג'יי.סי פני - זהו רק חלק מרשימה מתארכת של קמעונאיות שהגיעו לפשיטת רגל בעקבות פגיעת הקורונה ועשויות עתה לעבור לבעלות של חברות הנדל"ן. לעומת מצבן הקשה של הקמעונאיות, מפעילות הקניונים הגדולות בארה"ב יושבות על הררי מזומנים. כך, למשל, בשיחה עם משקיעים ביוני, סיימון פרופרטי גרופ דיווחה על נכסים נזילים בשווי 8.5 מיליארד דולר, מתוכם 3.5 מיליארד דולר במזומן. ב־7 ביולי הנפיקה סיימון עוד 2 מיליארד דולר בני"ע מועדף.
- טראמפ: "לא אדרוש מאזרחי ארה"ב לעטות מסיכה, רוצה שתהיה להם חירות מסוימת"
- סיכום רבעון: חטיבות המסחר וההשקעות סיפקו את הסחורה לבנקים הגדולים בארה"ב
- אין מספיק מיטות אשפוז: סגר שני בכלכלה הגדולה בארה"ב
במסגרת אחת העסקאות האחרונות שביצעה, סיימון, שהיא חברת הקניונים הגדולה בארה"ב לפי מספר קניונים שהיא מפעילה, חברה עם חברת רישוי מותגי האופנה אות'נטיק בראנדס גרופ (ABG) על מנת לספק מימון שיאפשר לברוקס ברדרס לעבור את הליך פשיטת הרגל. ההלוואה בגובה 80 מיליון דולר שהגיעה מסיימון ו־ABG המכנות את עצמן Sparc LLC היא עסקה נדירה, שכן היא לא היתה כרוכה בריבית או בעמלות. עם זאת, על פי תנאי ההלוואה, המיתוג והסימנים המסחריים של ברוקס ברדרס ישמשו כערבות, ובמקרה של פירוק, הקניין הרוחני יעבור לבעלות ספארק - כך לפי מסמכי ביהמ"ש.
במקביל, ABG וסיימון הגישו הצעת רכש בגובה 191 מיליון דולר ליצרנית הג'ינס לאקי ברנד שקרסה, וקיבלו ארכה עד 27 ביולי על מנת להשיג את המימון.
קמעונאית אחרת שעשויה לקבל חילוץ מ־ABG, סיימון ומפעילת הקניונים ברוקפילד היא רשת בתי הכלבו ג'יי.סי פני שנכנסה גם היא להליך פשיטת רגל. זהו איננו החילוץ הראשון שמבצעת הקבוצה, שרכשה את רשת האופנה פוראבר 21 אחרי קריסתה בספטמבר 2019 בעבור 81 מיליון דולר.
עם זאת, עתידה של ג'יי.סי פני עדיין מעורפל, והיא קיבלה ארכה עד 31 ביולי כדי לגבש הליך ארגון מחדש של חובותיה. בשיחה עם CNBC בחודש שעבר ציין מנכ"ל ABG ג'יימי סולטר, כי מדובר במותג שכדאי להציל. התבטאות דומה השמיע סולטר על ברוקס ברדרס. בבעלותה של ABG מגוון מותגים שקרסו בשנים האחרונות, ובהם ברניס ניו יורק, נאוטיקה, ניין ווסט וג'וסי קוטור.
מגפת הקורונה, שאילצה את סגירתם של מרכזי קניות ומוסיפה לגבות מחיר כבד מהקמעונאיות, הציבה הזדמנות קנייה ייחודית עבור בעלי הנכסים הללו, ולפי אנליסטים, הם יקבלו את המותגים בזול. "זו הזדמנות עבור הסיימונים של העולם", ציין סקוט סטיוארט, מנכ"ל איגוד טרנאראונד מנג'מנט. "הם מתנהלים כמו חברות פרייבט אקוויטי משל עצמם, יושבים על הררי מזומנים ובודקים את השטח". ליוזמות החילוץ בעידן קורונה קדמה שותפות של סיימון ומפעילת הקניונים ג'נרל גרואת', שנמצאת כעת בבעלות ברוקפילד. השתיים חברו ב־2016 עם ABG וחילצו את קמעונאית הלבשת הנוער ארופוסטייל.
עם זאת, המהלכים גוררים גם ביקורת, ולהערכת אנליסטים, סיימון מתרחקת יותר מדי מתחום התמחותה. "המשקיעים ודאי היו מעדיפים לראות אותם מוציאים כסף על העסקים שלהם", ציין הנדל סנט ג'וסט, אנליסט במיזוהו סקיוריטיז. "זה מרגיש כמו מדרון חלקלק. אני מבין שמדובר בשוכרים גדולים, אבל זה לא תחום הפעילות שלכם".