היפנים עברו לשלם באשראי, והמספרים על גבי הכרטיסים - אזלו
חברות כרטיסי האשראי ביפן מתקשות למצוא רצפים חדשים של 16 ספרות לכרטיסים שהביקוש להם צמח בתקופת הקורונה בשל העדפת הצרכנים קניות מקוונות. בנוסף, הממשלה היפנית מעודדת עסקאות שמבוצעות לא במזומן ומקווה להגיע לרף של 40% עד 2025. בדרום קוריאה שיעור העסקאות הללו עומד על 96% ובסין על 66%
הזינוק במכירות המקוונות בגלל הקורונה הוביל לכך שביפן הולכים ואוזלים מספרי כרטיסי האשראי האפשריים.
- כלכלת יפן התכווצה ברבעון השני בכ-28%, הירידה החדה ביותר זה 40 שנה
- למרות הקורונה: גידול בהשקעות מיפן בהייטק הישראלי
- פרויקט סודי חדש בדרך: אולפן הוליוודי שלישי יפעיל פארק שעשועים ביפן
העיתון המקומי מייניצ'י שימבון (Mainichi Shimbun) דיווח כי חברות כרטיסי האשראי מתקשות למצוא רצפים חדשים של 16 ספרות לכרטיסים, זאת בעיקר בשל העדפתם של הצרכנים מכירות מקוונות ותשלומים באשראי על פני ביקור בחנויות עצמן.
סיבה נוספת לעלייה בפופולאריות של כרטיסי האשראי היא קמפיין שמובילה הממשלה לזניחת התשלומים במזומן. באוקטובר אף הושקה תכנית נקודות בכרטיסי אשראי לאחר העלאת מס המכירה מ-8% ל-10%.
ראש הממשלה שינזו אבה מעוניין להכפיל את שיעור העסקאות שמבוצעות לא במזומן ל-40% עד 2025 ובסופו של דבר ל-80%. לשם השוואה, בדרום קוריאה שיעור העסקאות הללו עומד על 96% ובסין על 66%, כך לפי איגוד התשלומים היפני.
ביפן פועלות 280 חברות כרטיסי אשראי, שמנפיקות לרוב כרטיסים עם 16 ספרות, כך שיוכלו לשתף פעולה עם חברות בינלאומיות כמו ויזה ומאסטרקארד. 6 הספרות הראשונת מייצגות את המדינה, המותג ומידע נוסף ועשר הספרות הנותרות, שכוללות את מספר החשבון וסוג החשבון נקבעות על ידי מנפיקות הכרטיס.
לפי הדיווח, החברות מזהירות כי הזינוק במספר הכרטיסים המונפקים יוביל למחסור בשילובי מספרים החל מהספרה השביעית.
הפתרון המסתמן הוא הוספת ספרה נוספת. אך הרפורמה הזו שתחייב בדיקות מתקדמות למניעת זיופים תעלה לתעשייה מיליארדי דולרים.
"אף שאנחנו רוצים לעשות כל שאפשרי כדי להימנע מהוספת ספרה, אני מאמין שנגלה שהאפשרות היחידה שעומדת בפנינו היא לשאת בנטל הפיננסי בעצמנו", אמר בכיר בחברת כרטיסי אשראי.
אך גם אם יסכימו על הוספת הספרה ה-17 עדיין יהיה צורך להחליט אם לעדכן את 300 מיליון הכרטיסים הקיימים או להשאיר אותם כמו שהם לצד הכרטיסים החדשים.