הטכניון מכשיר את דור העתיד של מומחי הסייבר
אלו מאתנו שגדלו בשנות התשעים של המאה הקודמת צרכו תוכן בעיתונות כתובה, ספרים אמתיים וכמה תכניות בסיס בערוצי הטלוויזיה המקומיים. כיום כמעט כולנו חשופים לכמויות אדירות של אינפורמציה מכל כיוון, באמצעות האינטרנט אשר מזה 20 שנה מנגיש אותנו לכל דבר שרק נרצה ללמוד וכל האושר הזה נמצא במרחק הקלקה קלה, אך גם חושף אותנו לסוגיות של אבטחת מידע וסייבר. הטכניון היחידה ללימודי המשך פותחת מסלול לימודים ייחודי לבני נוער המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם בתחום הסייבר
אז מה זה סייבר?
מכירים בתים חכמים? ערים חכמות? מכוניות חכמות? ברור, אבל כמה מכם יודעים שכל אלה מאוימים מידי רגע על ידי מאות אלפי האקרים, תוכנות זדוניות וסתם תוכנות כופר שיכולות להשבית את כל המערכות האלה במקרה הטוב וגרוע מזה.
גם כאן, הכל מתחיל ביחידת הסייבר המיוחדת שהוקמה בצה"ל ומגייסת את הצעירים שהספיקו להתנסות ולהתמחות בתחום. לאחר השחרור המסלול ידוע: משתחררים ועוברים לעבוד באחת מחברות הסייבר הגדולות בעולם וזוכים לעתיד מבטיח במיוחד.
הטכניון מתגייס למשימה
בשל ההתפתחות המואצת של התחום והצורך בו, הטכניון – היחידה ללימודי המשך, מתגייסת למאמץ הלאומי ומעניקה את הצעד הראשון לתלמידי תיכון בדרך להיות לוחמי סייבר. Cyber Camp הינו מסלול של שבועיים המיועד לתלמידי תיכון ומתקיים בקמפוס הטכניון במתחם שרונה בתל אביב, המחזור הקרוב יחל ב30.7. בנוסף, היחידה ללימודי המשך בטכניון תפתח מסלול סייבר ייחודי לבני נוער שיתקיים לאורך שנת הלימודים.
ההשתתפות ב- Cyber Camp או במסלול השנתי אינה מחייבת ידע קודם בסייבר ומטרתה להעניק לתלמידים כלים בסיסיים בתחום, שיסייעו להם להעמיק את ידיעותיהם בתחום ולהשתלב במסגרות דומות בהמשך.
אתי ברגר, מומחית לסייבר ופרטיות, מרצה במסלול ומשלימה בימים אלו גם עבודת דוקטורט בנושא "פרטיות בעולם הדיגיטלי", מדגישה את חשיבות נושא הסייבר בעולם הדיגיטלי והקניית הידע בתחום בקרב בני נוער וצעירים החיים את סביבת העבודה הווירטואלית:
"תכנית הלימוד במחנה מתמקדת באסטרטגיית "צוות אדום" שהוא צוות התקפי וכולל את כל סוגי הסייבר, התלמידים מתמודדים עם סימולציות סייבר שונות. הם מתחלקים לזוגות ועל כל זוג מוטלת משימה לביצוע ניתוח רשת, הבנת החולשות והפגיעות, תקיפה וקבלת שליטה על העמדה. התרגיל משלב חשיבה מחוץ לקופסא, עבודת צוות, חקירה וחתירה לניצחון".
במסגרת התכנית, שמיועדת לתלמידים עם ידע טכנולוגי בסיסי, נחשפו התלמידים לידע נרחב, מגוון ועדכני בתחום הסייבר, מתוך כוונה להכניס אותם "לעולם של הגדולים" ולעזור להם בהחלטה אם לבחור בתחום לימודים זה. התכנית תתמקד באסטרטגיית צוות אדום – מהות התקיפות, סוגי התקיפות, ויצירתיות בהצבת פתרונות. עוד יסקרו נושאים רחבים כגון הבנת המחשב ומערכות ההפעלה השונות, מיומנויות פיתוח, חשיפה לעולם ה-Malwares ולעולם ההצפנה, הבנה וניתוח של היריב והצבת פתרונות ראויים לגניבת מידע רגיש.
Cyber Camp - התמחות עם עתיד
העניין הרב אותו מביעים תלמידי תיכון בתחום ורצונם לרכוש תוכן שיוגש להם באופן מקצועי המותאם לרמתם, הביאה את היחידה ללימודי חוץ להרים את הכפפה ולפתוח מסלולי סייבר לנוער במהלך חופשת הקיץ ובמהלך שנת הלימודים הקרובה.
עודד רביב, מנהל היחידה ללימודי המשך של הטכניון: "בהתאם לחזון הטכניון, המוביל בפיתוח הון אנושי, מנהיגות ויצירת ידע לטובת המדינה והאנושות, שמנו לנו למטרה להנגיש את הידע ולתת לבני נוער מצטיינים את האפשרות ללמוד את תחום הסייבר באופן המקצועי והמעודכן ביותר. סיימנו בהצלחה מרובה את המחזור הראשון ואנו שמחים שישנו ביקוש גדול לתכניות המשך. תחום הסייבר הוא בליבת המחקר והתעשייה ובשל שיתופי הפעולה הרבים שלנו עם חברות שהן חוד החנית בתחום הסייבר, אנו לוקחים חלק ומאפשרים לתלמידים מצטיינים לקבל את הכלים המתאימים להתמודדות עם אתגרי הסייבר."
הסבב הראשון של המסלול המיוחד הסתיים בהצלחה והשתתפו בו 20 תלמידים. ההורים מעידים כי: "ילדינו נהנו מאוד, הן מדרך העברת השעורים, והן מהמסגרת שנוצרה. האתגרים, השעורים, החומר שמועבר - הכל היה מדויק ובמידה הנכונה. תודה שהרמתם כזו אפשרות עבור הילדים שלנו..."
המחזור השני של מחנה הסייבר יתחיל ב- 30 ביולי, והמסלול השנתי יחל לאחר החגים. ההרשמה בעיצומה.
מעוניינים שהילדים שלכם יכנסו לעולם הסייבר? לחצו כאן למידע נוסף>>