$
השקעות ומימון

עודף ממיליון שקל: את חלום צמוד הקרקע עוד ניתן להגשים

הקירבה לאקדמיה מפותחת ופארק היי-טק משגשג, יחד עם תמיכה עירונית הכוללת הטבות והנחות בארנונה, הפכו את סובב באר שבע לאזור ביקוש, המאפשר לזוגות צעירים לממש את חלום הבית הפרטי

שרה שוורץ 09:4905.11.18

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

ב-2013 הכריז ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי "באר שבע תהיה בירת הסייבר של חצי הכדור המזרחי". גם אם החזון היומרני לא התממש במלואו, הרי שהעיר הדרומית אכן ממצבת את עצמה בשנים האחרונות כיעד אטרקטיבי למגורים ולתעסוקה, כשלצד אזורי התעשייה המשתרעים על פני 7,000 דונם, שוכן פארק היי-טק חדשני המספק תעסוקה לאלפי מהנדסים ומהנדסות.

 

ואולם, נראה כי חלומן של משפחות צעירות להתגורר בעיר מוגבל לדירות בבנייה רוויה בלבד. ולא רק בבאר שבע כמובן - החלום על דירת קרקע עם גינה ירוקה הופך להיות קשה יותר להשגה בכל הארץ, לאור עליית מחירי הדיור בשנים האחרונות והיצע הדירות, שלא עומד בביקוש.

 

לא צריך להיות גאון נדל"ן בשביל להגיע למסקנה שבעוד שנים לא רבות מחיריהם של הבתים צמודי הקרקע יאמירו עוד הרבה יותר. זאת, לנוכח המגמה השלטת של הרמת מרכזי הערים לגובה, מיעוט הקרקעות הזמינות לבנייה, והעובדה שבעוד כמה שנים מגורים במגדל כבר לא ייתפסו כאופנת המגורים החמה.

 

כבר כיום, על פי אתר הנדל"ן הממשלתי, מחירי דירות הקרקע בבאר שבע נוסקים. כך למשל, דירת גן הכוללת חמישה חדרים בשכונת רמות נמכרה באחרונה ב-1.78 מיליון שקל - עלייה של 12% משוויה ב-2014, שהיה 1.5 מיליון שקל בלבד. לא מדובר במקרה בודד, ומחיריהם של צמודי הקרקע בבירת הנגב מגיעים לא פעם אף לשווי של 2.2 מיליון שקל.

 

את תג המחיר המבוקש, גם ספינת הדגל של שר האוצר כחלון לא מצליחה להסיר. כפי שנחשף בתחילת השנה בכלכליסט, תוכנית מחיר למשתכן בבאר שבע לא הצליחה להמריא, כאשר מרבית זוכי ההגרלה בחרו לוותר על זכייתם. הסיבה: מי שקיווה לרכוש דירת גן, גילה שמחירה מגיע ל-1.8 מיליון שקל.  

בית של חברת בתי אמנה ביישוב נוקדים בית של חברת בתי אמנה ביישוב נוקדים הדמיה: רן צרפתי

 

חלון הזדמנויות שהולך ונסגר

אותם אלה שלא ויתרו על החלום, מצאו מענה ביישובי סובב באר שבע. שם, במרחק נסיעה של 10 דקות מכביש 6 ו-20 דקות מהעיר, ניתן גם כיום למצוא יישובים תוססים ובעלי חיי תרבות עשירים. הגם שמדובר ביישובים השוכנים מעבר לקו הירוק, הרי שרבים מהם אינם בעלי צביון דתי כלל. גם בוגרי המוסדות האקדמיים בנגב, המבקשים להמשיך וליהנות מנוף מדברי לצד איכות חיים, מפיצים את בשורת הדיור המוזל, אשר מותאם לאורח החיים החילוני.

 

אחד מהם הוא היישוב הקהילתי טנא עומרים. היישוב מציע לא רק אקלים נוח ונגישות מיטבית למרכז החיים בנגב, אלא גם הנחת מס בגובה של 7%. מוקד התעניינות נוסף המציע קוטג'ים במחיר של דירת חדר בתל אביב הוא היישוב הקהילתי אדורה. מדובר ביישוב מעורב המשלב תעסוקה מקומית לצד מוסדות חינוך מבוקשים. גם ביישוב שני ליבנה, הממוקם על פסגת יער יתיר (היער הנטוע הגדול בעולם), מחירי הדיור שווים כמעט לכל נפש.

 

בחברת בתי אמנה, המתמחה בהתיישבות כפרית, מוציאים בימים אלה לשיווק את אחרוני הבתים החד-משפחתיים וצמודי הקרקע באזור, בעתודות הקרקע האחרונות שעוד נותרו בו. בין השאר תערוך החברה יריד דירות מרוכז ביום שישי הקרוב, 9 בנובמבר, באולמי הבוסתן בבאר שבע.

 

ביריד, הפונה בעיקר לזוגות צעירים המבקשים לרכוש צמודי-קרקע בסטנדרטים גבוהים, יימכרו דירות בהחל מ-715 אלף שקל. ביישוב שמעה, הממוקם צפונית לבאר שבע ובעל אופי קהילתי חילוני, ניתן יהיה לרכוש בית של 114 מ"ר, היושב על מגרש של כחצי דונם ומכיל ארבעה חדרים, במחיר של 945 אלף שקל בלבד. בטנא עומרים, בית חד-משפחתי בגודל זהה יימכר תמורת 1.07 מיליון שקל. באדורה יימכרו "רביעיות" (שני בתים על מפלס הכביש עם גינה, ומעליהם שני בתים), כאשר בית בגודל 123 מ"ר יעלה 1.2 מיליון שקל.

 

בית של חברת בתי אמנה ביישוב בית יתיר בית של חברת בתי אמנה ביישוב בית יתיר הדמיה: רן צרפתי

 

העלויות הנגישות, מדגישים המומחים בחברת בתי אמנה, לא באות על חשבון איכות הבנייה. לדברי נורית ממליה, מנהלת המכירות בחברה, "הקו המנחה את בנייני בר אמנה הוא בניית בתים צמודי-קרקע באיכות מעולה ובשיטת הבית הצומח. שיטה זו מתאימה הן לזוגות צעירים הנמצאים בראשית דרכם, והן למשפחות בעלות ילדים".

 

ממליה מוסיפה כי "הבתים בחלקם נבנים עם מעטפת לקומה השנייה, המאפשרת לזוגות להרחיב את ביתם ואף להכפיל את שטחו בעלויות נמוכות יחסית, בקלות וללא הפרעה להמשך מהלך החיים התקין בבית או בשכונה".

 

בנייני בר אמנה, מבית אמנה, מלווה את הפרויקטים השונים יחד עם חברות הנדסיות המפקחות על התהליך בשלביו השונים. חברת בתי אמנה יוזמת ומובילה פרויקטים של בנייה למגורים, בין השאר ברחבי יהודה ושומרון. לבנייני בר אמנה כ-70 פרויקטים ברחבי יש"ע, הגליל והנגב, ומוניטין בנייה של יותר מ-4,000 יחידות דיור.

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן