בעלי מכללת פסגות נכנסים לתחום חללי העבודה השיתופיים
אחרי שביססו את מכללת פסגות ללימודי נדל"ן, שוק ההון ויזמות עסקית, מתפנים היזמים יניב ארביב ורועי ראובן להרחבת רשת חללי העבודה שהקימו – Dogether. "מרגע שעושים את הצעד הראשוני – הדרך להצלחה נסללת"
אלא שזו – כך אפשר לומר כיום – היתה רק ההתחלה: לצד המכללה המצליחה שהקימו רכשו ארביב וראובן נכסי נדל"ן מניבים, וכיום הם משכירים משרדים בכמה ממתחמי התעסוקה הכי חמים בארץ. לפני כשנה וחצי עשו צעד נוסף בדרך להפיכתם לאימפריית נדל"ן כשהקימו את Dogether – רשת חללי עבודה שיתופיים, שבקרוב עתידה להתרחב משמעותית. אז איך כל זה קרה? מה הפך שני צעירים מהיישוב, ללא הון עצמי, לאנשי עסקים מצליחים ולאוטוריטות בתחום הנדל"ן?
לאחר שסיימו את לימודיהם התיכוניים המשיכו ראובן וארביב ללימודי יג'-יד' במגמת הנדסאות אלקטרוניקה ומחשבים. כעבור זמן לא רב, בתחילת שנות האלפיים, מצאו את עצמם השניים בשירותם הסדיר בצה"ל לצד מילואימניקים שעבדו בחברות ההיי-טק הראשונות בארץ, בימי ראשית הענף. ארביב מספר כי באחד הימים ראו הוא וחברו מילואימניק ששירת איתם וניגש לרכבו, פתח מחשב נייד (פריט נדיר באותם ימים) וחזר לאוהל אחרי שעתיים. כששאלו אותו מה עשה שם, השיב להם המילואימניק כי הוא סוחר בשוק ההון. "כשהבנתי כמה כסף יוצא לו מההתעסקות הזאת לעומת מידת ההשקעה בה, נפל לי האסימון. הבנתי שיש פה משהו", נזכר ארביב.
צמד החברים התלהב מהעולם החדש שנגלה בפניו, ועד מהרה החלו ארביב וראובן ללמוד מסוחרים מקצועיים מהשורה הראשונה. עם שחרורם משירות החלו לסחור בעצמם מדי יום, פעם בבית הוריו של ארביב ופעם בביתו של ראובן. "אחרי שנתיים שבהן כבר ייצרנו לעצמנו סכום קבוע ויציב באמצעות שוק ההון, הרגשנו שהגיע הזמן להתקדם לדבר הבא. ובעיקר הרגשנו שאנחנו צריכים לעבוד עם אנשים ולא רק מול המחשב. החלטנו ללמד".
"כולם רוצים להרוויח"
כשהקימו אותה, היה ברור לארביב וראובן שהדגש במכללת פסגות יינתן לפן הפרקטי: "הבנו שלמרבית אזרחי ישראל אין ידע מספק בתחום הפיננסי, עובדה שמקשה עליהם לפרוץ את תקרת השכר ולהתנהל מול הבנקים ושאר המוסדות הפיננסיים, וכן מונעת מהם לממש את האפשרות להכנסה קבועה משוק ההון, בנוסף להכנסתם הקבועה מעבודה", מסביר ראובן את המניע שמאחורי המהלך.
ואמנם, זמן קצר אחרי תחילת לימודיהם מתחילים הסטודנטים במכללה לסחור במערכת דמו של אינטראקטיב ברוקרס (הברוקר הגדול בעולם), ולצבור ניסיון הכרחי. בנוסף, המכללה מכשירה את המעוניינים בתחומי הנדל"ן – תמ"א 38, יזמות עסקית, קורסי הכנה למבחני התיווך ועוד. ארביב מדגיש כי הידע שמקבלים הסטודנטים מקורו בשורה מגוונת של מרצים ומומחים מתחומי המשפט, השמאות והיזמות.
ההעדפה של המישור הפרקטי על פני התיאורטי ניכרת גם כאן, כשבנוסף לשיעורים הנערכים בכיתות הסטודנטים זוכים לסיורי שטח מודרכים בכל חלקי הארץ – בשכונות מגורים ובמתחמים המיועדים לפינוי-בינוי. לארביב וראובן חשוב להיות מעורבים במתרחש במכללה ולא רק לנהל אותה "מגבוה", ולכן הם ממשיכים ללמד בה גם כיום. למעשה, כל סטודנט במסלול שוק ההון יפגוש אותם בכתה במהלך לימודיו.
"מה שמשותף לכולם זה הרצון לעסוק בשוק ההון ובנדל"ן – וכמובן להרוויח", אומר ארביב. "לכן, אין מאפיין מסוים לסטודנטים, והם נעים מפנסיונרים ועד חבר'ה אחרי צבא, גברים ונשים. רבים מהם מצליחים כיום בגדול בזכות הכלים הפרקטיים שהוקנו להם במהלך הלימודים. בנוסף, בחלק מהמסלולים המכללה מספקת לבוגרים ליווי צמוד וייעוץ גם שנים רבות לאחר הלימודים, מתוך תפישתנו את הבוגרים כשגרירים שלנו".
הניסיון של ארביב וראובן בנדל"ן אינו תיאורטי בלבד. מתוך ששת סניפי המכללה – ברחובות, רמת גן, כפר סבא, חיפה, ירושלים ובאר שבע – מחזיקים השניים בסניפי המכללה הגדולים ביותר – זה שברחובות, שמשתרע על פני 650 מ"ר, וזה שברמת גן, ששטחו 400 מ"ר. בנוסף, בבעלות השניים נכסי נדל"ן מניב שהם משכירים לחברות שונות, בהם במגדלים We בתל אביב, V tower וב.ס.ר. בבני ברק, וכן בפתח תקוה ובנס ציונה.
משרדים עם תוכן
לפני כשנה וחצי השיקו ארביב את ראובן את המלה האחרונה בשיתוף הפעולה החברי-עסקי שלהם – מותג חללי העבודה Dogether. הסניף הראשון נפתח במגדלי עזריאלי ראשונים בראשון לציון, וזכה להצלחה רבה תוך שניצל את הביקוש הרב למשרדים במעגל החיצוני של תל אביב.
אלא שהסניף, שבו חברים כ-300 חברי קהילה והוא משתרע על פני שתי קומות ומכיל יותר מ-100 משרדים – היה רק הקדמה לדבר הגדול הבא: סניף הדגל של הרשת, שייפתח במאי הקרוב בקניון עיר ימים בפולג שבנתניה. לדברי ארביב וראובן, הרשת תגייס בעתיד מימון לצורך הקמת סניפים נוספים בארץ ובחו"ל.
איזה סיכוי יש ל-Dogether מול חברות הענק הבינלאומיות דוגמת WeWork ומיינדספייס?
ראובן: "הייחוד של הרשת שלנו טמון בכך שאנחנו נותנים הרבה יותר ממשרדים מעוצבים. מדי חודש אנחנו עורכים כנסים משותפים לתלמידים והבוגרים של מכללת פסגות, בשיתוף קהילת משתמשי המשרדים. כך שלמעשה, מכוח היותנו הבעלים של המכללה, שאחרי הכל היא גוף תוכן, הקהילה של Dogether נהנית ממקורות ידע נרחבים בעולמות העסקים והיזמות. בסופו של דבר, חברות ששוכרות חללי עבודה בנכסים משותפים מצפות לקבל הרבה יותר ממשרד, ואצלנו הן מקבלות בדיוק את זה".
היכן אתה רואה את החברה שלכם בעוד 10 שנים? מחשבות על כיוונים נוספים?
ארביב: "אנחנו תמיד מסתכלים קדימה ואף פעם לא עומדים במקום. בימים אלה אנחנו מגבשים קורסים ותחומים חדשים שיילמדו במכללת פסגות. בגזרה של Dogether, מעבר לסניף שייפתח באביב בעיר ימים, אנחנו במגעים כיום לפתיחת סניף בלוקיישן נוסף, ואני מאמין שבתוך זמן קצר נוכל לבשר עליו".
לארביב, בן לנהג מונית ועקרת בית, שאת דרכו המקצועית החל כמלצר, חשוב להדגיש כי הדבר החשוב ביותר שלמד בתחום העסקי הוא להתגבר על הפחד הראשוני מהלא-מוכר: "מרגע שעושים את הצעד הראשוני, הדרך נסללת. רועי ואני סימנו לעצמנו מטרה שבהתחלה נראתה בלתי-אפשרית, ועם הרבה עבודה קשה, וגם כיף, הצלחנו להגיע אליה. אנחנו אוהבים ללמד ולחלוק את הידע שצברנו במהלך הדרך, ובעיקר חשוב לנו שכולם יידעו שיזמות עצמית זה לא בשמים. בעזרת הכוונה ראשונית כל אחד יכול לעשות את זה – ולהצליח".
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>