30 דקות או פחות
נוקיה קרסה? "זו רק חטיבה אחת, יש לנו עדיין 100 אלף עובדים ברחבי העולם"
מלכת הטלפונים הסלולריים לשעבר נעלמה, אבל נוקיה עדיין כאן: שלומי אנג'י, סמנכ"ל הטכנולוגיות של נוקיה ישראל, מספר מה עושה החברה כיום, לאיזה פיתוחים אחראים העובדים בארץ ולמה מנסה נוקיה לחבר בין ישראלים לפלסטינים
במשך שנים נוקיה היתה החברה שכולם רצו לחקות וללמוד ממנה. היא שלטה ביד רמה בשוק הטלפונים הניידים, בישראל לא הפסיקו לתהות למה אצלנו לא קמה חברה כמוה וגם במדינות אחרות רצו להתקרב להצלחה שלה.
ואז הגיע האייפון, נוקיה התרסקה ומותג הטלפונים שלה נמכר - פעמיים.
אבל נוקיה עדיין כאן, ומוכרת ציוד תקשורת ותשתיות טכנולוגיות ביותר מ-20 מיליארד דולר בכל שנה. "זו היתה רק חטיבה אחת, אנחנו מעסיקים 100 אלף עובדים ברחבי העולם", כך מנסה שלומי אנג'י, סמנכ"ל הטכנולוגיות של נוקיה ישראל, להכניס את הסיפור לפרופורציות. הוא כבר רגיל להרמת הגבות כששומעים את שם החברה בה הוא עובד ולשאלה הקבועה - אז איזה טלפון יש לך? (התשובה היא דווקא סמסונג).
- הישראלי שנתן את הצ'אנס הראשון למנכ"ל גוגל - ופיספס בעצמו עבודה בחברה
- "אנחנו מחפשים חברות שמייצרות מידע שלא היה קיים קודם או מעבדות מידע בדרך חדשה"
- האיש שהימר על שי אגסי במקום על אלון מאסק: "לא מתחרט על הבחירה"
לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן
למרות שמכשירי נוקיה חזרו בשנים האחרונות לחנויות, כשהפעם הם מבוססים על אנדרואיד, אנג'י מדגיש שנוקיה כבר לא פעילה בתחום. מיקרוסופט רכשה את חטיבת הטלפונים הניידים בשנת 2014 וכעבור שנתיים בלבד מכרה את הפעילות לחברת HMD, והיא זו שעוסקת בייצור הטלפונים כיום.
בארץ מעסיקה נוקיה 200 עובדים, ואנג'י מספר שכאן נמצא מרכז פיתוח הענן העולמי של נוקיה. החברה עוסקת גם בתשתיות התקשורת בארץ ובחו"ל - קוויות וסלולריות, ואחראית לכחצי מהתקשורת בישראל ו-75% ברשות הפלסטינית. "אנחנו נמצאים בפיגור עצום אחרי המערב בפריסה של סיבים אופטיים", מספר אנג'י, ומסביר מה מעכב גם את המעבר לדור החמישי בסלולר.
איך נוקיה מרוויחה מהסנקציות של הממשל האמריקאי על וואווי הסינית, למה צריך בכלל את הדור החמישי בסלולר ואת הסיבים האופטיים, איך ישכנעו אותנו לשלם יותר עבורן ומתי ולמה החליטו בכירי נוקיה ישראל לקרב בין ישראלים ופלסטינים? כל התשובות בפרק החדש של הפודקאסט "30 דקות או פחות".
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק.
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.