30 דקות או פחות
"צריך לשנות גישה ולתקוף את הווירוס במהירות יותר גבוהה משהוא תוקף אותנו"
היזם שי אגסי מציע גישה שונה לטיפול בקורונה, שתפשר בין צרכי משרדי הבריאות והאוצר: בדיקות, בידוד וטיפול בתרופות - מהלך שיכול לדבריו להחזיר את רוב המשק לפעילות בתוך שבועיים
"יש תרחיש של 3 עד 6 מיליון חולי קורונה בארץ, מאות אלפים חולים קשה והמערכת מסתכלת על כל החולים כאינדיבידואל. צריך לשנות גישה, לא להסתכל על החולה הבא שמגיע למיון אלא על כולם כחולה אחד": כך מציע שי אגסי, שמוכר בעיקר כיזם של בטר פלייס, מיזם המכוניות החשמליות שקרס, ופעיל גם כיום בתחום המכוניות האוטונומיות וגם בתחום הבריאות והרפואה.
- מיי הריטג' תקים מעבדת ענק לבדיקות קורונה בישראל
- המכשיר הישראלי שנועד לבדוק חולים בלי לצאת מהבית גויס למאבק בקורונה
- משבר הקורונה הוא ההזדמנות של חברות הטכנולוגיה להפוך את העולם למקום טוב יותר, האמנם?
לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן
אגסי מסביר כי "הגישה של משרד הבריאות היא להאריך את הגרף כמה שאפשר כדי שנוכל לקלוט את האנשים. אם אתה מסתכל על המספרים של מכונות ההנשמה זה אומר בעצם 9 חודשים. במשרד האוצר אומרים - אם לא נצא לעבודה, לא יהיה לאן לחזור. בקונפליקט הזה בין שניהם נראה שאין פתרון". אגסי מציע פתרון אחר: צריך לנצל את תקופת הבידוד הנוכחית כדי לבצע הרבה בדיקות, לאתר חולים ולבדוק את המעגלים שסביבם ולהשתמש בשלוש תרופות או טיפולים מוכרים שמתאימים לשלושת מצבי המחלה - קל, בינוני וקשה.
בשיטה הזו, אומר אגסי, אפשר יהיה להחזיר חלק גדול מהמשק לפעילות במהירות. "אפשר להחזיר כך 80% מהחולים בתוך ימים". אגסי מבקש ללמוד מהטיפול שבוצע בדרום קוריאה, שם לדבריו מרגע שהחל השימוש בתרופות חזרו לשגרה בתוך כשבועיים והזנק שגורמת הקורונה דומה לזה של שפעת רגילה.
בראיון בפודקאסט "30 דקות או פחות" מסביר אגסי למה בגרמניה קל יותר לבקש מאנשים לשמור על בידוד, באילו תנאים נוכל לחזור לטייל בחו"ל ולקבל תיירים ממדינות אחרות, למה לדעתו ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון קיבל עצה רעה ומסרב לחלק ציון לתפקוד של ראש הממשלה בנימין נתניהו סביב המשבר: "הוא בעמדה בלתי אפשרית. אתה צריך לקבל מלא החלטות בחוסר ודאות. זו סערה מושלמת".
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק.
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.