$

פודקאסט כלכליסט

מה קורה בשוק האג"ח ולמה זה צריך להטריד אתכם

פודקאסט מנועי הכסף, פרק 142: בחצי שנה בלבד זינקו התשואות באג"ח האמריקאיות בכמעט 1%. ובשוק שמגלגל 21 טריליון דולר העלייה הזו מדאיגה את כל העולם הפיננסי - מבנקים מרכזיים ועד לסוחרים בשווקים

שי סלינס 17:0504.03.21

חבילת חילוץ היסטורית בארה"ב, חיסונים, חזרה לשגרה, צמיחה, ירידה בתחלואה, שוקי המניות בשיא, שוק סחורות שלא מפסיק לעלות, ובנקים מרכזיים שמזרימים המון כסף - כל אלו התרכזו בתקופה האחרונה וגרמו לטלטלה לא קטנה בשוק איגרות החוב הממשלתיות בעולם. שוק עצום של מעל ל-21 טריליון דולר.

 

 

 

 

כמה חדה היתה הטלטלה? מאוד. אפילו במונחים היסטוריים. תשואת איגרת החוב של ארה"ב ל-10 שעולה ככל שמחיר האיגרת יורד - נסחרת נכון לכתיבת שורות אלו ברמה של 1.47%. רק לפני כחצי שנה נסחרה האיגרת בתשואה מינימלית של 0.5% בלבד. לשם השוואה בכל שנת 2018 למשל, זזה תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים מרמה של 2.71% ל-2.63%.

 

ההשפעות של עלייה בתשואות איגרות החוב הממשלתיות רבות. המרכזית ביניהן היא האינפלציה. עלייה בתשואות בנכס שנחשב לבטוח בעולם מגלמת ציפיות של השוק לעלייה במחירים - אם לא בטווח הקצר אז לבטח בטווח הארוך.  בנוסף משבר הקורונה יצר גירעונות ענק לממשלות, שממומנים בעיקר באמצעות הגדלת החוב. גירעונות ענק אלו, שצפויים להמשיך ולתפוח, יוצרים היצע משמעותי של אג"ח ממשלתיות, בעיקר אג"ח לטווח זמן ארוך, שמשפיע לכיוון ההפוך ומעלה את התשואה על האג"ח הארוכות.

 

בנוסף אנו רואים בימים ההאחרונים את ההשפעה הישירה על שוקי המניות. כאשר אלטרנטיבת ההשקעה במניות מניבה תשואה גבוהה יותר המשקיעים יעדיפו להעביר את כספם לנכס הבטוח יותר שהוא במקרה זה איגרות החוב הממשלתיות.

 

אז בפרק ה-142 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם האסטרטג והכלכלן הראשי של פסגות, אורי גרינפלד, דיברנו על הזינוק בתשואות האג"ח. האם העלייה בתשואות מתרחשת בכל המדינות, מה המשמעות של עלייה כזו בתשואות ומה יכולים לעשות בבנקים המרכזיים על מנת לצנן את השוק הבוער הזה.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 צילום: גטי

 

x